14-05-2017

Na het laatste fluitsignaal van het seizoen, sloten spelers en staf samen met de supporters eht seizoen af. Er werd afscheid genomen van een aantal spelers van wie duidelijk is dat ze vertrekken. Ook de directie richtte bij monde van Jan van Halst het woord nog even tot de achterban.   

“Begin dit seizoen stond ik hier ook, kort voor de eerste thuiswedstrijd tegen Excelsior”, sprak Jan van Halst het stadion toe. “Op dat moment was er nog vooral opluchting. Opluchting dat onze club nog bestond en dat we überhaupt konden voetballen. We wisten toen niet wat het seizoen zou gaan brengen.”

Van Halst: “Maakt onze club uniek”
“Steeds meer zagen we een jonge frisse ploeg, die vrijuit voetbalde”, vervolgde Van Halst. “Een nieuw FC Twente. Dat ervoor zorgde dat de lach terugkeerde in De Grolsch Veste. En overal waar Twente ging, waren jullie! De uitvakken zaten bomvol. In alle uithoeken van het land. Een steun in de rug voor onze spelers en een visitekaartje voor onze club. Die steun zien we nu ook weer terug in het aantal verkochte seizoenkaarten: we zitten al op 17.000! Dat vinden wij niet vanzelfsprekend. Het maakt onze club uniek.”

Vertrekkende spelers, Unal speler van het seizoen
Na de wedstrijd werd ook afscheid genomen van een aantal spelers, van wie het zeker is dat ze vertrekken. Dylan Seys, Enis Bunjaki, Sonny Stevens en Nick Marsman kregen applaus voor hun inzet voor FC Twente. En hoewel nog niet duidelijk is hoe de toekomst van de City-huurlingen er precies uitziet, werden Yaw Yeboah, Bersant Celina en Enes Unal ook bedankt voor hun inzet voor de club. Laatstgenoemde werd door De Vriendenkring – in samenwerking met Holland Casino – ook nog eens verrast met de bokaal ‘Speler van het seizoen’, maar niet voordat trainer Rene Hake de supporters op het veld bedankte voor hun steun.

Foto’s: Bas Everhard, Ron Jonker, Frank Hillen & Anja Veurink

20170515-FCT-FCG-_BE15392 20170515-FCT-FCG-_BE15458

20170515-FCT-FCG-_BE15326