22-05-2017

Myrthe Moorrees speelt met ingang van het komende seizoen voor FC Twente Vrouwen. De 22–jarige centrale verdediger heeft een contract voor één seizoen getekend. Moorrees komt over van PSV waar ze sinds het seizoen 2013-2014 voor speelt. Moorrees is na Ashleigh Weerden, Joëlle Smits en Nicky Evrard de vierde versterking voor de ploeg van Tommy Stroot.

Myrthe Moorrees

“Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Als dan de bepalende club in Nederland in het vrouwenvoetbal mooie plannen met je heeft, is het niet zo moeilijk. Ik heb mooie jaren bij PSV gehad en ben ze dankbaar, maar ik denk dat ik de komende jaren bij FC Twente om de prijzen kan meespelen en de volgende stap in mijn ontwikkeling kan zetten.”

Tommy Stroot

“Myrthe is, ondanks dat ze nog maar 22 is, een ervaren speelster. Ze heeft met dit seizoen meegerekend al 7 seizoenen Eredivisie Vrouwen gespeeld, waarvan de laatste vier bij een top 3 club. De rust die ze in haar speelt heeft gecombineerd met een echte winnaarsmentaliteit maakt dat ze een goede aanvulling op onze selectie is. Dat ze de afgelopen twee seizoenen ook nog een de nodige goals heeft meegepikt is alleen maar mooi meegenomen.”