26-05-2017

FC Twente Vrouwen speelt vrijdag haar laatste wedstrijd van dit seizoen. De ploeg van Tommy Stroot werd vorige week onttroond als kampioen van de Eredivisie Vrouwen en moest de titel aan Ajax laten. Het enige wat rest is op een passende wijze afscheid nemen van dit seizoen. Dat is ook hetgeen wat Jill Roord wil, zodat zij met een goed gevoel vertrekt bij de club waarvoor ze zo lang actief was.

“Speelden vrij uit”
De kans was klein dat FC Twente wederom kampioen van Nederland zou worden. Het gebeurde dan ook niet. Er werd wel gewonnen van PSV, maar Ajax won ook en werd zo voor het eerst landskampioen in de Eredivisie Vrouwen. Jill Roord kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op het duel met de ploeg uit Eindhoven. “Als je terug kijkt dan weet je vooraf dat het lastig zou worden om nog kampioen te worden. Voor de wedstrijd tegen PSV hadden we ons er eigenlijk al een soort van bij neer gelegd. Je gaat dan ook anders het duel in. We speelden vrij uit en dat was ook te zien. Het wordt 2-1, maar het had nog veel meer kunnen zijn. De ontspanning was er en misschien was dat wel wat we eerder in het seizoen nodig hadden. Je wil toch graag kampioen worden en dan bouw je voor jezelf en als ploeg een bepaalde druk op. Als het dan niet loopt gaat het ook tegen je werken. Dat was tegen PSV niet te zien. Zaak is om datzelfde te doen tegen ADO Den Haag.”

“Voor mij een bijzonder duel”
Er staat dus niets meer op het spel tegen ADO Den Haag, alleen de winst van het duel. Jill Roord wil het seizoen wel goed afsluiten. “In de voorbereiding op het duel merk je wel dat het er niet meer om gaat. We moeten ons gewoon nog één keer opladen en laten zien wat we kunnen. Voor mij wordt het wel een bijzonder duel. Ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat is zeker met winst op ADO Den Haag. Ik denk dat wij sterker zijn dan zij en als we net zo spelen als tegen PSV dan verwacht ik geen problemen. Ik wil het in stijl afsluiten bij FC Twente.”