12-05-2017

Iedere supporter herkent dat wel. Op je eigen manier de wedstrijddag beleven. Naar de Veste met de bus, op de fiets of met de trein; samen met je kameraden, familie of je geliefde; op Vak P, de tweede ring of de hoofdtribune; iedere supporter doet het op zijn of haar manier, maar allemaal voelen we hetzelfde: Ik heur hier…

Ik heur hier… Dat geldt zeker ook voor Henk Nijhuis uit Markelo, 73 jaar en vanaf het begin lid van Supportersvereniging Markelo.

“Zo’n twee uur van te voren stap ik op m’n fiets richting snackbar Toornsmit om daar nog even wat te drinken en over de wedstrijd te praten. Iedereen weet dat ik daar zoals gewoonlijk op de bus stap, maar ik schrijf me er altijd nog wel voor in om mee te kunnen. Ik kijk er altijd weer naar uit om richting De Grolsch Veste te vertrekken, een thuiswedstrijd maakt mijn weekend wel weer compleet.’’

“Dat gevoel gaat er niet meer uit’’

Eenmaal in het stadion wordt de wedstrijd met gezonde spanning vanuit vak 313 bekeken. ‘’Dat is echt mijn plekje geworden, die lever ik niet zomaar meer in.’’ Als supporter bezocht Nijhuis meerdere Europese uitwedstrijden maar toch is De Grolsch Veste een uniek iets voor hem. ‘’Als je eenmaal in De Veste bent geweest blijft het gevoel toch wel hangen. Ik was gelijk verkocht en dan kom je natuurlijk terug. Dit seizoen presteert FC Twente buiten verwachting, het is mooi om dat te hebben meegemaakt omdat velen het tegenovergestelde hadden verwacht. Dat is precies waarom ik heb verlengd, dat gevoel zit erin en gaat er niet meer uit.’’

Lees ook de eerder verschenen verhalen van StefanToonMacello & Antoinette

Seizoenkaartverkoop seizoen 2017-2018

Wil jij aankomend seizoen bij alle 17 thuiswedstrijden in De Grolsch Veste jouw eigen plek hebben, bestel dan nu je seizoenkaart voor seizoen 2017-2018.

Bestel_button