05-05-2017

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond de topper tegen Ajax met 1-1 gelijkgespeeld. In de eerste helft zette Ellen Jansen haar ploeg voorsprong. Na vijf minuten in de tweede helft trokken de Amsterdammers de stand gelijk.  Omdat beide ploegen op de winst spelen was het een enerverend duel. Naarmate de tweede helft vorderde had de thuisploeg een licht overwicht maar wist dit niet om te zetten in de winnende treffer.

Door het gelijkspel is het verschil met Ajax vijf punten gebleven. Volgende week vrijdag staat Ajax – FC Twente op het programma. Opnieuw een belangrijk duel in de strijd om het kampioenschap, waarbij de ploeg van Tommy Stroot het niet meer in eigen hand heeft.

Scoreverloop
37′ 1-0 Ellen Jansen
50′ 1-1 Ajax

Opstelling
Lorsheyd, Roetgering (76’ Erman), Kerkdijk, Worm, Beerensteyn (69’ B. Jansen), Munsterman (83’ Waldus), Roord, Spitse, R. Jansen, E, Jansen en Bakker

Foto’s: Ron Jonker