16-05-2017

Met nog minder dan 70 dagen op de kalender komt de eerste wedstrijd van het UEFA Women’s EURO 2017 snel dichterbij. FC Twente speler Enes Ünal en zijn vriendin Lisa Smellers ontvingen deze week uit handen van WEURO2017 mascotte Kicky de eerste fysieke kaarten voor de halve finale en finale in Enschede. Topscorer Enes is niet de enige voetballiefhebber thuis, ook de Belgische Lisa speelt voetbal en zal haar land op het EK aanmoedigen.

Aankomende zomer strijden zestien teams tegen elkaar in de strijd om het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. Enschede is één van de zeven speelsteden voor het grootste EK ooit, de halve finale en de finale worden in de Grolsch Veste gespeeld. Met nog minder dan 10 weken te gaan zijn nu ook de eerste fysieke kaarten uitgegeven. Inmiddels zijn er al zo’n 6000 kaarten verkocht voor de finale. Kaarten zijn beschikbaar via weuro2017.nl/tickets.

UEFA Women’s EURO (WEURO) 2017 is voor het eerst in Nederland en wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe. De zeven speelsteden zijn: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De openingswedstrijd vindt 16 juli plaats in Utrecht. De halve finale op 3 augustus en de finale op 6 augustus worden gespeeld in Enschede.