09-05-2017

Met ingang van komend seizoen is Dennis Demmers de trainer van Jong FC Twente. De 42-jarige Demmers tekent een contract voor twee seizoenen bij FC Twente.  

“Dit is een mooie nieuwe stap die perfect bij mij past”, vertelt Dennis Demmers. “Afgelopen jaren heb ik verschillende functies in het (betaald) voetbal bekleed en ik kijk er naar uit om bij een mooie grote organisatie als FC Twente aan de slag te gaan. Tijdens de gesprekken met de club ben ik enthousiast geraakt over de werkwijze en de plannen. Het beloftenteam is het eindstation van de jeugdopleiding, we willen het maximale uit de spelers halen om de ploeg dichterbij het eerste elftal te brengen. Bij Jong FC Twente gaat het om de prestaties, maar werk je ook individueel met de jongens om het niveau naar een hoger plan te tillen. Dat is een mooie uitdaging.”

Jan van Halst: “We zijn verheugd dat we Dennis Demmers voor de komende seizoenen hebben kunnen vastleggen. Een trainer met de nodige ervaring, die deze voetbalregio goed kent en verschillende facetten van het vak beheerst. Naast zijn functie bij Jong FC Twente zal Dennis vanaf het komende seizoen ook betrokken zijn bij de scouting.”

Over Dennis Demmers
Dennis Demmers was als trainer actief voor diverse amateurclubs op verschillende niveaus (SC Lemele, SVZW, VV Berkum, Excelsior ’31en SV Colmschate ’33). In 2010 won Demmers de Rinus Michels Award voor amateurtrainer van het jaar. In het seizoen 2012-2013 was hij assistent-trainer van Erik ten Hag bij Go Ahead Eagles. De twee seizoenen erop vervulde hij dezelfde rol onder Foeke Booy en was hij na het vertrek van Booy – in 2015 – hoofdtrainer van de Deventer club. In 2016 was Demmers actief bij Al Taewoon uit Saudi-Arabië.

 

IMG_9191

Michel Jansen, Hoofd Jeugdopleiding, verwelkomt Dennis Demmers