19-05-2017

FC Twente heeft de eerste selectie voor komend seizoen versterkt met Danny Holla. De 29-jarige middenvelder tekende vrijdagmiddag in De Grolsch Veste een contract voor drie seizoenen. Holla komt transfervrij over van PEC Zwolle.

Danny Holla: “FC Twente is een grote club met een trouwe achterban, dat heeft iedereen afgelopen seizoen wel kunnen zien. Tijdens mijn gesprekken met de club had ik snel een klik en een goed gevoel. Met mijn ervaring hoop ik ook een belangrijke bijdrage te leveren aan het team met jonge spelers. Ik heb een mooie tijd in Engeland gehad, maar het was dit seizoen ook fijn om weer in Nederland te spelen. Dat dit volgend seizoen bij FC Twente is, is voor mij een hele mooie nieuwe stap.”

Jan van Halst: “We zijn blij met de komst van Danny Holla. Hij is een ervaren middenvelder. Naast zijn voetbalkwaliteiten, brengt hij ook een winnaarsmentaliteit met zich mee.”

Carrière Danny Holla
Holla doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde in 2006 in de eerste selectie van de club. Na een half op huurbasis voor PEC Zwolle te hebben gespeeld, keerde Holla begin 2008 terug in Groningen. Na vier seizoenen in de hoofdmacht te hebben gespeeld, speelde Holla in 2012 een half jaar voor VVV-Venlo en vervolgde vanaf het seizoen 2012/2013 zijn loopbaan bij ADO Den Haag. Na twee seizoen maakte de middenvelder de overstap naar het Engelse Brighton & Hove Albion en keerde begin vorig seizoen via PEC Zwolle terug in de Eredivisie. Holla speelde tot dusver 274 competitieduels in het betaald voetbal en scoorde daarin 43 keer.

Foto’s: Frank Hillen

 

_DHS5684
_DHS5695

_DHS5719