08-04-2017

Morgenmiddag wacht voor FC Twente de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer René Hake treedt drie dagen na de ontmoeting met PSV aan in de Domstad.

“We werken met vertrouwen toe naar de wedstrijd tegen Utrecht”, geeft Rene Hake aan. “De spelers hebben zich donderdag tegen PSV goed laten zien en dat geeft een positief gevoel richting zondag. Het team heeft veel kracht in de strijd gegooid en het punt was zeer verdiend. Wij kregen zelfs de betere kansen en hadden misschien zelfs meer moeten krijgen.”

In aanloop naar het treffen met PSV had Hake aangegeven enkele spelers waarschijnlijk vroegtijdig te moeten wisselen. Dit in verband met het dubbele programma van deze periode, dat ten koste gaat van de fitheid en frisheid. “Jongens als bijvoorbeeld Ünal en Jensen hebben tegen PSV langer kunnen spelen dan voor de tijd verwacht. Zij hebben zich in de wedstrijd geknokt en dat geeft natuurlijk ook extra energie”, geeft Hake aan. Hoe de basiself er zondag tegen Utrecht uitziet, geeft Hake nog niet prijs. “Vanmorgen hebben we de afsluitende training gehad en we moeten later vandaag afwachten hoe iedereen erop staat.”

Zondag wacht voor FC Twente de derde wedstrijd in een week tijd. FC Utrecht staat in de Eredivisie op een vierde plaats. “Utrecht heeft gedurende dit seizoen een sterke groei doorgemaakt. Tijdens de beker- en thuiswedstrijd hebben we moeizame wedstrijden tegen Utrecht gespeeld, wij moeten net als donderdag tegen PSV weer goed bij de les zijn en zorgen voor een goede organisatie.”

Het duel tussen beide subtoppers wordt zondag in een uitverkochte Galgenwaard gespeeld. FC Twente wordt in Utrecht gesteund door bijna 600 supporters in het uitvak.

Selectie
De geblesseerden Chinedu Ede en Dylan Seys zijn er zondag in Utrecht niet bij.

FC Utrecht – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.