15-04-2017

René Hake loofde zaterdagavond zijn ploeg voor de 3-0 overwinning op NEC Nijmegen. De trainer zag zijn elftal goed voor de dag komen in eigen stadion. NEC-trainer Peter Hyballa gaf de complimenten dan ook aan de thuisploeg.

Rene Hake
“We hebben een goede overwinning behaald. Vanaf het begin namen we het initiatief. We vergaten onszelf eerder te belonen en afstand te nemen. Bij balverlies veroverden we snel de bal en wisten we op hun helft te blijven. Het spel zag er bij vlagen goed uit. Het risico is dan dat je jezelf in slaap sust, daar leek het in de eindfase van de eerste helft een beetje op. Dat leverde geen groot gevaar op. In de tweede helft zijn we gecontroleerd uitgelopen naar een 3-0 zege. Bovendien scoorden we voor het eerst uit een spelhervatting. Daar hebben we lang over gedaan. Ik ben trots op de ploeg hoe ze vanavond gespeeld hebben.”
Peter Hyballa
“Ik moet Rene Hake en zijn team feliciteren. Voor hun was het een goede en verdiende zege. We hebben geprobeerd compact te spelen met twee spitsen en de lange bal. We moesten de tweede bal dan proberen te winnen en vasthouden, dat is niet gelukt. Twente speelde goed in de omschakeling. Op het einde hebben we nog geprobeerd aanvallend te spelen en wat te forceren. Een teleurstellende wedstrijd voor ons. Dit FC Twente is te sterk voor ons gebleken.”

 

Foto’s: Frank Hillen & Bas Everhard

20170415-FCT-NEC_E2_0243
20170415-FCT-NEC_E2_0271