02-04-2017

FC Twente Vrouwen heeft gisteravond de topper tegen PSV met 3-4 verloren. Ondanks dat Twente zeer sterk uit de startblokken kwam, keek de ploeg na het eerste bedrijf tegen een fikse 0-4 achterstand aan. Met vechtlust en goed voetbal kwam FC Twente in de tweede helft sterk terug in de wedstrijd, maar kwam het net tekort om de wedstrijd in winst om te zetten. Een korte terugblik met Tommy Stroot en jubilaris en doelpuntenmaker Jill Roord.

‘Wedstrijd heeft verloop van dit seizoen laten zien’
Hoofdcoach Tommy Stroot heeft vanzelfsprekend een zeer vervelend gevoel overgehouden aan de wedstrijd van gisteravond. Juist in deze fase van het seizoen is het belangrijk geen punten te morsen. ‘Deze wedstrijd heeft vele aspecten van het verloop van dit seizoen terug laten zien. Met de kwaliteit die we in onze ploeg hebben zitten, zijn we zeventig minuten lang de baas op het veld geweest. In de overige minuten hebben wij de hele wedstrijd verloren. Wat er vanavond gebeurde, is ons gedurende dit seizoen vaker overkomen. Al vroeg in de wedstrijd kom je met 1-0 of 2-0 achter, waarna je telkens weer terug moet komen om de wedstrijd in winst om te zetten. We hebben vanavond ook weer de enorme veerkracht en sterke mentaliteit van de ploeg gezien. Ondanks een fikse 0-4 achterstand in de rust, lukt toch terug te komen tot 3-4. Jammer genoeg viel de aansluitingstreffer vanavond helaas te laat, waardoor de wedstrijd niet meer over de streep getrokken kon worden.’

Vechtlust en vertrouwen
De wedstrijd van gisteravond was tevens de laatste wedstrijd in de reguliere competitie voor dit seizoen. Vanaf nu zal de ploeg van Tommy Stroot uitkomen in de play-offs, waar na halvering van de punten de titelstrijd nog volledig open ligt. In aanloop naar deze play-offs is het doel voor de coach om het zelfvertrouwen terug te brengen in de ploeg. ‘Sommige dingen kun je niet trainen, maar moeten gevoeld en ervaren worden. De teleurstellende momenten van vanavond en andere verloren wedstrijden moeten nu gaan leiden tot een omschakeling naar vechtlust en vertrouwen. Dat zit in ons, dat weten we. Alles is nog mogelijk, maar we zullen er heel hard voor moeten werken’, besluit de trainer.

‘Extra vervelend om deze bijzondere wedstrijd te verliezen’
Jill Roord speelde vanavond haar 100e competitieduel voor FC Twente. Een mijlpaal waar ze uiteraard erg trots op is. Desondanks overheerst toch de teleurstelling van het verlies tegen PSV. ‘Dit was voor mij een bijzondere wedstrijd. We begonnen ijzersterk en waren overduidelijk spelbepalend op het veld en hadden de volledige controle. Ondanks dat we een aantal goede kansen hebben gecreëerd, leidde dit helaas niet tot een doelpunt. Dan kom je 0-1 achter, wat vervelend is maar niet onoverkomelijk. Snel daarna valt de 0-2, waardoor de schrik er wel een beetje in zat. Voor we het wisten keken wij ineens tegen een zeer onnodige 0-4 achterstand aan. In je hoofd weet je dat het een behoorlijk lastige opgave gaat worden om tegen een ploeg als PSV deze grote achterstand weg te poetsen. Desondanks hebben we geprobeerd er alsnog alles aan te doen om in ieder geval een puntje te pakken. In de tweede helft weten we dan ook nog terug te komen tot 3-4, maar dat is uiteindelijk simpelweg te weinig om de wedstrijd mee te winnen’, aldus Jill Roord.