21-04-2017

Voor FC Twente Vrouwen breken de weken van de waarheid aan. Vrijdag staat het eerste duel in de play-offs op het programma. Om zicht te houden op de titel moet er gewonnen worden van PSV. Renate Jansen kijkt uit naar de eerste van zes ‘finales’.

“Heerlijk kunnen trainen”
In alle rust kon er worden toegewerkt naar de beslissende fase in de competitie. Na een periode van interlands zijn alle speelsters weer bij elkaar en werd er goed getraind ter voorbereiding op PSV. Omdat er geen bekerverplichtingen waren afgelopen weekend was er ook ruimte voor rust. Renate Jansen denkt dan ook dat de weken zonder duel alleen maar positieve invloed hebben op de volgende wedstrijd. “De voorbereiding is rustig verlopen en we hebben heerlijk kunnen trainen. De interlands hebben niet voor een andere voorbereiding gezorgd. Het vertrouwen wat we naar aanleiding van ons goede spel hebben opgedaan, zijn we zeker ook nog niet kwijt. We zijn klaar voor de laatste zes wedstrijden van het seizoen.”

“De ballen moeten er ook in”
Vrijdag wacht PSV, geen onbekende. De balans tussen beide ploegen is ook in evenwicht dit seizoen. Renate Jansen verwacht dan ook een leuk duel. “Het gaat erg spannend worden, dat is zeker. We zijn heel erg aan elkaar gewaagd. De laatste keer dat we tegen PSV speelden hebben we verloren, maar daar had zeker meer ingezeten. We hebben toen gewoon heel goed gevoetbald, maar de uitslag zat niet mee. Het is een extra motivatie om het deze keer goed te doen. We kunnen ook niet anders. Het gat met Ajax is vijf punten en daar hebben we nog zes wedstrijden om dat in te halen. De titelaspiraties zijn er zeker nog. Vorig jaar hebben we ook heel goed gepresteerd op het einde van de competitie. Dat moeten we weer kunnen. Te beginnen tegen PSV. We moeten ons eigen spelletje spelen en de kansen afmaken. Vorig keer lukte alleen dat eerste. Deze keer moeten de ballen er ook echt in. Alleen zo houden we de titelstrijd spannend.”