24-04-2017

Niek Loohuis gaat met ingang van komend seizoen aan de slag als trainer van de Onder 19 aan de FC Twente Voetbalacademie. De 30-jarige Loohuis was al eerder werkzaam bij FC Twente als trainer van O11. Momenteel is hij trainer van PEC Zwolle O16.

Niek Loohuis: “Ik ben er ontzettend trots op om bij FC Twente aan de slag te gaan. Twente is toch mijn club; ik kom hier uit de regio, heb als jeugdspeler bij FC Twente gevoetbald en ben ook al een jaar trainer geweest in de Voetbalacademie. Ondanks dat ik het goed naar mijn zin heb bij PEC Zwolle, is dit een uitdaging die ik met beide handen wil aangrijpen. Ik hoop er een mooie bijdrage aan te kunnen leveren om met elkaar de opleiding weer daar te brengen waar het hoort. Maar nu eerst het seizoen in Zwolle goed afsluiten.”

Michel Jansen: “Niek is een ambitieuze en leergierige trainer, die de Voetbalacademie kent en ervaring heeft in het betaald voetbal. Hij houdt van aanvallend voetbal en verlangt van zijn spelers altijd 100% inzet. We zijn blij dat hij komend seizoen de O19 onder zijn hoede krijgt.”

Foto: TC Tubantia