10-04-2017

Na dit seizoen vertrekt Nick Marsman bij FC Twente. Dat hebben doelman en club in gezamenlijkheid besloten.

Jan van Halst: “Zoals bekend liep Nicks contract af bij FC Twente. We hebben met hem gesproken en zijn samen tot de conclusie gekomen dat zijn toekomst niet bij FC Twente ligt, maar dat het beter is dat hij elders zijn carrière vervolgt. We zijn Nick uiteraard dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de club. Hij speelde meer dan 100 wedstrijden in het eerste elftal; dat kunnen er niet veel zeggen. We wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière.”

Nick Marsman: “Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met de clubleiding en de trainer en zoals Jan zegt zijn we tot conclusie gekomen dat het beter is om aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. Ik heb bij Twente een mooie tijd gehad en ik ben iedereen binnen de club, en natuurlijk ook de supporters, dankbaar voor deze tijd. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging in mijn carrière en wens de club het allerbeste.”

Nick Marsman: van jeugdopleiding tot club van 100  

Nick Marsman, die de gehele jeugdopleiding van FC Twente doorliep, debuteerde op 15 oktober 2011 voor FC Twente in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. In het seizoen 2012/2013 speelde Marsman op huurbasis voor Go Ahead Eagles en promoveerde hij met die club naar de Eredivisie. In de zomer van 2013 keerde Marsman terug in Enschede. Afgelopen seizoenen speelde hij 117 officiële duels voor FC Twente