14-04-2017

Na het uitduel  van afgelopen zondag tegen FC Utrecht treft  FC Twente zaterdag N.E.C. Vrijdagmiddag blikte trainer René Hake vooruit op het duel in De Grolsch Veste.

‘Fysiek zijn we redelijk uit het drukke programma van de afgelopen drie wedstrijden gekomen; sportief is dat helaas niet het geval. Eén punt uit drie wedstrijden is gewoon te weinig, geeft René Hake aan. ‘Zowel tegen Go Ahead Eagles, PSV als Utrecht kregen we te eenvoudig en te snel de doelpunten tegen, terwijl dat na de winterstop juist niet het geval was. Dat moet beter’

Hake vervolgt: ‘We hebben nog vier wedstrijden, waarvan N.E.C. de eerste is. We moeten laten zien dat we het maximale eruit willen halen. Daar ligt zaterdag de uitdaging, zeker voor ons thuispubliek. We hebben afgelopen week samen goed getraind, we zijn zo optimaal mogelijk voorbereid.’

Hake weet dat het bij N.E.C. de laatste week onrustig was, maar dat zegt hem niets. ‘N.E.C. is een opportunistische ploeg, met gevaarlijke spelers voorin. Ze wisselen nogal eens van formatie en daarom weet je niet precies wat je kunt verwachten. In hun verloren uitwedstrijd bij FC Groningen zag je dat ze het eerste uur niet minder waren. Hun plaats op de ranglijst verbaast mij.’

In de selectie van René Hake ontbreken aanvoerder Stefan Thesker en Oussama Assaidi. Thesker heeft tegen FC Utrecht  een scheurtje in de lies opgelopen. Assaidi werkt er hard aan om volledig wedstrijdfit te worden.

 

Wil jij er zaterdag in De Grolsch Veste ook bij zijn, tickets verkrijgbaar vanaf € 12,50. Verkoop via  kaartverkoop.fctwente.nl of de Fanstore in De Grolsch Veste.