05-04-2017

Donderdagavond speelt FC Twente in De Grolsch Veste tegen PSV. Woensdagmiddag blikte trainer René Hake vooruit op het treffen met de regerend landskampioen. 

Vier dagen na het duel met Go Ahead Eagles speelt FC Twente weer in De Grolsch Veste. “We spelen thuis en we willen voor eigen publiek een goede wedstrijd spelen”, geeft Hake aan. “De volgende wedstrijd volgt snel en dat is prettig. We hebben zondag tegen Go Ahead drie punten verloren en die moeten we ergens weer terugvinden. Het zal niet makkelijk worden tegen PSV, dat betekent dat we heel goed bij de les moeten zijn. We hebben ons dit seizoen in meerdere wedstrijden tegen topclubs goed laten zien, nu tegen PSV hebben we opnieuw die mooie uitdaging. Het lijkt erop dat PSV dit seizoen weer ergens voor gaat spelen, vorige week leken ze uitgeschakeld en nu kruipen ze er weer bij.”

Selectie
“Richting de wedstrijd tegen PSV moeten we goed kijken naar de fitheid van de spelers”, geeft Hake aan. “Jongens als Enes Ünal en Fredrik Jensen hebben vorige week door de interlands een dubbel programma gedraaid en zij hebben dat deze week weer. Zij zijn inzetbaar morgen, maar we moeten kijken hoe lang. Jonge spelers moeten leren meerdere wedstrijden in de week te spelen, zeker op een hoog niveau. Ondanks alle fysieke ongemakken willen we natuurlijk altijd met het sterkst mogelijke team spelen, maar ook met een zo fris en fit mogelijk elftal.”
Chinedu Ede is er donderdag tegen PSV niet bij, hij kampt met een achillespeesblessure. Dylan George is na zijn enkelblessure weer inzetbaar. Dylan Seys maakte deze week delen van de groepstraining mee na zijn handblessure en sluit na het weekend weer volledig aan.

FC Twente – PSV, aanvang 20.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Kaartverkoop-informatie
Wil jij erbij zijn donderdag in De Grolsch Veste? Bekijk hier de kaartverkoop informatie. Geen clubcard nodig.