13-04-2017

Maud Roetgering, woonachtig in Enter en aanvoerster van FC Twente Vrouwen is de Enschedese ambassadeur voor WEURO2017. Vorige week, kort voor de wedstrijd tegen PSV, liet Roetgering de EK Trophy alvast zien in De Grolsch Veste.

“Ben een kind van deze streek”
“Ik voelde me echt vereerd toen ik gevraagd werd ambassadeur te zijn van Enschede”, vertelt Roetgering. “Ik ben echt een kind van deze streek. Ik woon mijn hele leven al in Enter en ben sinds ik me kan herinneren supporter van FC Twente. Voor mij was het als jong meisje geweldig toen ik bij FC Twente kon gaan voetballen. Wat ik met FC Twente Vrouwen de afgelopen jaren allemaal bereikt heb, daar kon ik alleen maar van dromen. Als ambassadeur draag ik dan ook graag mijn steentje bij voor een mooi toernooi en twee topwedstrijden in Enschede.”

“Elke speelster met grote drive droomt van spelen EK”
“Op mijn elfde werd ik voor het eerst geselecteerd voor de regionale KNVB selecties. Ik stroomde daarnaar door naar de districtsselecties en ook Oranje onder 17 en onder 19. Mijn debuut voor het ‘grote Oranje’ heb ik nog niet mogen maken. Vorig jaar mei werd ik voor het eerst opgeroepen voor de oefeninterland tegen Zuid-Afrika, tot spelen kwam het helaas niet. Ik denk dat elke speelster met een grote drive droomt van spelen op een EK in eigen land. Ook vind ik het geweldig om te zien hoeveel speelsters die voor FC Twente Vrouwen gespeeld hebben min of meer een vaste plek in Oranje hebben.”

“Kippenvel bij opkomst”
Oranje opent het toernooi in De Galgenwaard tegen Noorwegen. “In de UEFA Women’s Champions League hebben we vorig seizoen voor ruim 15.000 toeschouwers tegen FC Barcelona mogen spelen. Dat was in één woord geweldig. Het kippenvelmoment bij opkomst en de steun tijdens de wedstrijd dat staat in mijn geheugen gegrift. Ook in aanloop naar de wedstrijd doet het zoveel met je als speelster en het team als je merkt hoe sterk het leeft en hoe de mensen in je omgeving met je meeleven. Met dit aantal hebben we een record in Nederland gevestigd. Voor Oranje hoop ik dat dit record er aan gaat bij de openingswedstrijd. Bij de finale in De Grolsch Veste kan er dan een toprecord neergezet worden met een uitverkocht stadion. Maar dan natuurlijk wel met Oranje als finalist!”

Kaartverkoop duels in De Grolsch Veste

Enschede is een van de speelsteden van het EK, op donderdag 3 augustus wordt een van de halve finales in De Grolsch Veste gespeeld en op zondag 6 augustus de finale. Na het bekend worden van het speelschema voor de groepswedstrijden, is ook de kaartverkoop voor het EK gestart. Via www.weuro2017.nl is het mogelijk kaarten te bestellen voor het toernooi, ook voor de halve finale en finale in De Grolsch Veste.