25-04-2017

Jill Roord speelt met ingang van komend seizoen voor FC Bayern München. De 20-jarige middenvelder had een aflopend contract en heeft bij de Duitse club een 2-jarig contract getekend. Roord debuteerde op 16-jarige leeftijd voor FC Twente Vrouwen nadat ze via de trainingsgroepen, jongens C1 van de voetbalacademie en Jong FC Twente Vrouwen de stap naar het eerste elftal had gezet. De Oldenzaalse werd vier keer kampioen en won de KNVB Beker.

Roord speelde op 1 april haar 100ste competitieduel in het shirt van FC Twente. In het seizoen 2015-2016 werd ze topscoorder van de Eredivisie Vrouwen met 21 treffers.

Jill Roord

“Heel blij ben ik met deze hele mooie stap. Vorig seizoen was er al interesse, maar toen vond ik het te vroeg. Nu heb ik het gevoel er helemaal klaar voor te zijn en ook toe te zijn aan een andere competitie en een andere omgeving. Natuurlijk ben ik ook erg blij dat de interesse van Bayern gebleven is, want dat is niet vanzelfsprekend. In of 2008 had ik voor het eerst een FC Twente trainingspak aan toen ik bij de toenmalige trainingsgroep O13 kwam. Dat ik vervolgens onlangs mijn 100e competitieduel heb mogen spelen maakt me een trotse speelster van FC Twente. Al die jaren bij de club en dan zo jong al zoveel moois meegemaakt. Ik heb me bij FC Twente altijd op mijn plek gevoeld en ben iedereen bij de club ook echt dankbaar voor alle kansen die ik door alle jaren heen heb gekregen. Ik heb 4 kampioenschappen en een KNVB Beker mogen vieren, daar zet ik graag een vijfde kampioenschap bij. Want hoe blij ik ook ben met deze transfer, de focus ligt bij FC Twente Vrouwen en met elkaar het maximaal haalbare uit dit seizoen halen.”

Tommy Stroot

“Voor FC Twente Vrouwen is het heel erg mooi dat er weer een speelster naar een buitenlandse topclub gaat, daar mogen we allemaal trots op zijn. Ik heb maar één seizoen met Jill mogen werken, maar het is voor mij duidelijk dat het goed voor haar ontwikkeling is deze stap te maken. Natuurlijk is het aan de ene kant jammer dat ze komend seizoen niet meer in de Eredivisie speelt, maar het is belangrijker dat Jill in een topcompetitie en bij een topclub de kans krijgt zich te laten zien en daar een nog betere speelster wordt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze ook daar een dragende speelster kan worden.”