14-04-2017

Jelle van der Heyden heeft zijn contract bij FC Twente verlengd. De nieuwe verbintenis met de 21-jarige middenvelder loopt tot medio 2020. Van der Heyden tekende vrijdagmiddag in De Grolsch Veste zijn nieuwe contract in het bijzijn van Jan van Halst.

“Ben hier op mijn plek”

“Het geeft een goed gevoel dat de club hiermee het vertrouwen in mij uitspreekt. FC Twente is een mooie club om voor te spelen en ik ben hier prima op mijn plek. Als jeugdspeler ben ik naar de club gekomen en vergroeid met FC Twente. Ik heb met onder meer Jeroen, Hidde, Joachim en Peet in de jeugd samengespeeld en we hebben het er wel eens over dat het toch wel vrij bijzonder is om nu samen in het eerste te spelen. Ik weet dat ik het in mij heb om basisspeler bij FC Twente te worden en dat is voor komend seizoen mijn streven: een vaste plek in het eerste.”

“We zijn blij dat we Jelle voor langere tijd hebben weten te binden aan FC Twente”, zegt Jan van Halst. “We zien dat Jelle de potentie heeft om uit te groeien tot basisspeler en dit nieuwe contract is voor hem een extra uitdaging om dat te bewijzen. Na de contractverlengingen voor Jeroen van der Lely, Peet Bijen, de gebroeders Jensen en Jari Oosterwijk is het mooi dat we opnieuw een jongen van de club langer hebben vastgelegd.”’

Jelle-7

 

Van de Voetbalacademie naar het eerste…

Jelle van der Heyden maakte in 2008 de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Twente C2. Zijn eerste voetbalervaring deed hij op bij Koninklijke UD uit Deventer. In het seizoen 2014/2015 kwam Van der Heyden met Jong FC Twente in de Jupiler League en speelde hij 31 duels. De middenvelder maakte in april 2015 zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Tot dusver speelde Van der Heyden 21 competitieduels en twee KNVB bekerwedstrijden.

 

Jelle vd Heyden