14-04-2017

Jeffrey de Lange speelt met ingang van het nieuwe seizoen voor FC Twente. De 19-jarige doelman komt over van Ajax en tekende vanmiddag een contract voor drie seizoenen. 

“Ik kijk uit naar mijn overstap naar FC Twente, het is een mooie club”, vertelt De Lange. “FC Twente volgde mij al een tijdje en in de gesprekken met de trainer en keeperstrainer kreeg ik een heel goed gevoel. Ajax heeft mij ook een contract aangeboden, maar het sportieve perspectief bij FC Twente ziet er voor mij beter uit. Na dit seizoen sluit ik mijn tijd als jeugdspeler af en gaat het voor mijn gevoel nu ‘echt’ gebeuren.”

Jan van Halst: “Het is mooi dat we Jeffrey vast hebben kunnen leggen voor de selectie van Jong FC Twente. Jeffrey is een talentvolle doelman die de gehele jeugdopleiding van Ajax heeft doorlopen en jeugdinternational is bij Oranje onder 19. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal hij ook aansluiten bij het eerste elftal.”

Over Jeffrey de Lange
Jeffrey de Lange speelde zijn gehele jeugd in de opleiding van Ajax. De doelman, afkomstig uit Zwanenburg, speelde vanaf de F-jes voor de Amsterdamse club. De Lange kwam uit voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje en speelde afgelopen seizoen voor Ajax onder 19. Met dit team kwam hij uit in de UEFA Youth League. Onlangs plaatste Jeffrey zich met Oranje onder 19 voor het EK.

 

IMG_8887