15-04-2017

Enes Unal had zaterdagavond met twee treffers een belangrijk aandeel in de 3-0 thuiszege op N.E.C. De topscorer was blij met de driepunter.

“We speelden tegen PSV goed en tegen Go Ahead ook niet slecht”, reageerde Unal op de vraag of dit de beste wedstrijd in weken was voor FC Twente. “Alleen in die wedstrijden konden we het niet afmaken of meer scoren. Utrecht-uit was wel zwak van onze kant.” Opvallend is de samenwerking van de spits met Fredrik Jensen. “We zijn veel samen, hebben goede communicatie, zijn van dezelfde leeftijd en hebben dezelfde hobby’s. Het is belangrijk voor twee aanvallers om een goede connectie te hebben. Die heb ik met Fredrik. Hij werkt hard in het veld, is altijd in de buurt en maakt ook ruimte voor me.”

Unal zorgde in de eerste helft uit een corner met een kopbal voor de 1-0 . Op aangeven van Bersant Celina tekende de Turkse spits in de slotfase ook nog voor de 3-0. “Ik had er misschien nog meer kunnen maken vanavond, maar ik had wat pijntjes en werd moe”, glimlacht de topscorer.

Nick Marsman
“Het was een rustige avond voor mij”, vertelde Nick Marsman na afloop tevreden. “We hadden de hele wedstrijd controle. “Tegen PSV en Go Ahead speelden we in de eerste helft ook goed, maar bleven de goals uit. Dat zag je vanavond eigenlijk ook een beetje. Daar hebben we in de rust over gesproken. De tweede helft behielden we de controle en hebben we het gemakkelijk uitgespeeld. We moeten eraan werken om een wedstrijd sneller dood te maken. De laatste weken zijn belangrijk voor ons. We kunnen nog een paar plekken stijgen en willen het hoogst haalbare.”    

 

_FDX4881