06-04-2017

Trainer René Hake noemde donderdagavond het gelijkspel van FC Twente tegen PSV (2-2) verdiend. Hij zag zijn ploeg in de blessuretijd een punt pakken. PSV-trainer Phillip Cocu noemde het gelijkspel eveneens een terechte afspiegeling van het duel.

 

René Hake

“Dat we zo in de laatste minuut nog gelijkmaken, dat doet ons heel goed”, reageert Hake. “Dat hebben we verdiend, gezien de wedstrijd. We hadden moeite in de beginfase. Daarna probeerden we goed te voetballen. Toen ontstonden situaties met grotere ruimtes, dat leverde kansen en een ons doelpunt op. PSV maakte een goede gelijkmaker. In de laatste fase van de eerste helft vond ik ons heel slordig. Begonnen we ballen weg te geven door de as.”

“Tweede helft wilden we compact blijven spelen en wachten op de fout van PSV. Dat leek er niet echt op in de beginfase. Bij een corner stonden we slecht te dekken, maar met een redelijk goed oog kun je zien dat het doelpunt buitenspel was. Dan sta je achter en weet je dat je moet forceren en ruimtes gaat weggeven. De slotfase was niet onze sterkste fase qua voetbal. Uiteindelijk moet je geluk hebben dat de bal goed valt, dat was ook zo. We hebben terecht een gelijkspel afgedwongen.”

Phillip Cocu

“We begonnen heel scherp en hadden een goede openingsfase. Dan zit je meteen lekker in de wedstrijd. Na het tegendoelpunt raakten we niet in paniek en bleven we rustig zoeken naar het doelpunt. In de tweede helft leek na de voorsprong weinig aan de hand. In de slotfase waren we erg slordig en in deze fase van de competitie hadden we moeten laten zien verder te zijn. Je speelt gelijk door eigen balverlies in de allerlaatste seconden. Het gelijkspel geeft het beeld van de wedstrijd redelijk weer.”

Foto’s: Anja Veurink & Ron Jonker

Eredivisie, 2016/2017, FC Twente v PSV Eredivisie, 2016/2017, FC Twente v PSV