28-04-2017

De komende weken is het elke week de week van de waarheid voor FC Twente Vrouwen. Van de dubbele ontmoetingen tegen Ajax, PSV en ADO Den Haag is laatstgenoemde vanavond de tegenstander. Om de titelstrijd echt spannend te maken moet dit duel gewonnen worden. Eshly Bakker denkt dat de thuiswedstrijd tegen de nummer drie in de Eredivisie Vrouwen een te nemen horde is.

“Lekker overwinning”
Vorige week werd er een kleine zege geboekt op PSV. Volgens Eshly Bakker had er meer ingezeten. “We waren zeker de bovenliggende partij. We hadden in de eerste helft genoeg kansen op een vroege voorsprong, maar de bal ging er niet in. Dan maak je het jezelf onnodig moeilijk door pas een kwartier voor tijd op 0-1 te komen. Desondanks is het wel een lekkere overwinning. Het spel is van een hoog niveau en alleen is het afmaken nog een aandachtspuntje. Als de focus er de komende weken is dan heb ik alle vertrouwen dat we de titelstrijd nog lang spannend kunnen houden en zelfs de stand nog om kunnen draaien.”

“Wij zullen het spel moeten maken”
Om Ajax te kunnen achterhalen moet de ploeg van Tommy Stroot blijven winnen. ADO Den Haag is op dat pad een lastige tegenstander, maar Eshly Bakker heeft er vertrouwen in. “Zo lang alles nog mogelijk is, houden we de titelinspiraties in leven. Vorig seizoen hadden we ook een goede laatste periode. Dat gegeven helpt ons. Tegen ADO Den Haag zal het een zelfde soort wedstrijd worden als tegen PSV. Wij zullen het spel moeten maken en ADO Den Haag zal de kansen afwachten. Gelukkig ligt dat ons wel. Wij zijn een voetballende ploeg die naast resultaat, ook mooi voetbal wil spelen. Om de druk er op te houden moeten we zelf winnen en dan kijken we verder. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat het gaat lukken!”

FC Twente – ADO wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek bij ATC ’65. Kaarten, vanaf €2,50 kunnen aan de dagkassa worden gekocht.

Foto: archief