09-04-2017

De wedstrijd FC Utrecht – FC Twente eindigde in 3-0. Na afloop waren beide trainers het er over eens dat de overwinning van de thuisploeg verdiend was. FC Twente had te gemakkelijk de doelpunten weggegeven aldus trainer Hake.

 

René Hake

“Ik denk dat wij een groot aandeel hadden in de overwinning van FC Utrecht. Het eerste kwartier maken we veel fouten bij het inspelen en verliezen we de bal precies daar waar Utrecht hem hebben wil. Vooraf hebben we het nog gehad over het maken van juiste keuzes. Uiteindelijk overleven we de storm en trekken we het initiatief naar ons toe. Zelf krijgen we een kans. Na rust is er tot de 1-0 weinig aan de hand. Dat doelpunt geven we makkelijk weg en ook de 2-0 is een cadeautje. Dan krijgen we zelf twee goede kansen, maar scoren niet. De 3-0 is de definitieve beslissing. Dat we met lege handen staan is terecht. In bepaalde fases hebben we prima gespeeld, maar wanneer je de doelpunten zo makkelijk weggeeft, win je geen enkele wedstrijd.”

Erik ten Hag

“Ik ben tevreden dat er zoveel mensen komen kijken. Dat geeft alleen wel enige druk, want je moet je status dan wel bevestigen. Ik ben zeer tevreden, we hebben prima gespeeld en de taken uitgevoerd zoals de bedoeling was. We kwamen goed uit de startblokken en hadden kansen om snel op voorsprong te komen. Marsman hield FC Twente op de been en heeft dat lange tijd gedaan. Na rust hebben we het weer goed opgepakt. Knap hoe Barazite er in kwam, met een assist en een doelpunt. Toch waren we niet altijd consequent in de speelwijze. Het gaat er om gedisciplineerd te zijn. De kans van Celina is toch een moment dat de wedstrijd kan doen kantelen.”

 

Foto’s: Frank Hillen & Gerrit Snippert

 

 

IMGL9730