23-04-2017

Ieder weekeinde wordt er op FC Twente.nl een team van de Voetbalacademie uitgelicht. Deze week is dat FC Twente onder 19, dat zaterdag doelpuntloos gelijkspeelde tegen de leeftijdsgenoten van Brabant United (0-0). “In de laatste wedstrijden gaan we voor het maximaal haalbare en dat is de eerste plaats”, zegt Onder 19-trainer Bert Konterman na de remise tegen de Brabanders.

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

Konterman had er van tevoren vertrouwen in. “Ik had het gevoel dat we die wedstrijd zouden gaan winnen en dat gevoel had ik tijdens de wedstrijd ook. In de eerste helft waren we dominant aan de bal en zaten we tegen een doelpuntje aan”, zegt de trainer, die Tim van de Schepop de paal zag raken. “De tegenstander legde risico in het aanvallende spel en gokte op de counter. Dat hebben we niet toegestaan.”

Scherper en beter
In de basisopstelling voerde Konterman noodgedwongen enkele wijzigingen door. De oorzaak: blessures en schorsingen. “Voor rust hebben we er niet het maximale uitgehaald, ook doordat de spelers aan elkaar moesten wennen. In de tweede helft was het een stuk scherper en speelden we nog beter. Dan is het mooi om te zien hoe iedereen wordt meegenomen in een goede wedstrijd en hoe de groep het oppakt.”

Wereldprestatie Coret
Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet tot scoren en daarvoor verdient onder meer doelman Diego Coret een pluim. “Hij stopte vlak voor tijd een strafschop, dat is gewoon een wereldprestatie. Vervolgens kwamen we ook nog met een man minder te staan. Dan ben je realistisch en wil je de schade zo veel mogelijk beperken. Op zo’n moment moet je blij zijn met 0-0, al kregen we nog wel een kans om te winnen.”

Gaan voor het maximale
Inmiddels is voor Onder 19 het einde in zicht. De ploeg speelt nog drie competitiewedstrijden en zal zich in de top vier moeten handhaven voor handhaving. Op dit moment bekleedt het team de tweede plek. “We gaan voor het maximaal haalbare en dat is plek één. Het is misschien een cliché, maar dat zullen we zelf moeten gaan doen. De groep is zich daar goed van doordrongen en het besef leeft bij iedereen.”

Gemotiveerd en gefocust
“De spelers zijn gemotiveerd en gefocust om die eerste plaats te bereiken, zowel voor zichzelf als voor de club”, gaat Konterman verder, wiens vertrouwen in de groep groot is. In de komende weken moet het tegen VVV-Venlo O19 (twee keer) en Feyenoord O18 gaan gebeuren. “Een ploeg als VVV-Venlo kan laat in het seizoen verrassen, maar wij zijn ons ervan bewust dat we geen verrassing mogen toestaan.”