29-04-2017

Ieder weekeinde wordt er op FC Twente.nl een team van de Voetbalacademie uitgelicht. Deze week is dat FC Twente onder 13, dat zaterdag met 3-2 won van NEC/FC Oss O13. Job Lamberink, trainer van de ploeg, vond dat de score hoger had moeten uitvallen. “Het had zeker 8-2 kunnen zijn.”

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

Onder 13 kende op het Trainingscentrum in Hengelo een sterke start. Binnen tien minuten stond het team met 2-0 voor. “We hebben vandaag te weinig gescoord, we hebben te veel kansen gemist. Als we op sommige momenten beter in de hoek hadden geschoten, was het toen niet bij 2-0 gebleven. Het had, zonder overdrijven, zeker 8-2 kunnen zijn. We hielden de tegenstander op die manier in de wedstrijd.”

Weinig in de problemen
“Toch kwamen we weinig in de problemen. We hebben veel op de helft van de tegenstander gespeeld, al was het spel in balbezit vaak rommelig. We waren wat onrustig aan de bal, maakten niet altijd de juiste keuzes en speelden te veel vanuit de dribbel”, weet Lamberink. “We hadden een hoger baltempo moeten hanteren en vaker van kant moeten wisselen. In fases ging dat redelijk, maar het was nog te weinig.”

Twijfel sloeg toe
Uiteindelijk kwam NEC/FC Oss O13 twee keer terug in de wedstrijd: van 2-0 naar 2-1 en een kwartier voor tijd van 3-1 naar 3-2. “Dan zie je dat de tegenstander nog gelooft in een gelijkspel. Bij ons sloeg de twijfel toe: lopen we naar voren of naar achteren? De ruimtes tussen de linies namen toe. Maar ook in die fase hadden we kunnen scoren, want in het laatste kwartier hebben we een aantal goede kansen gecreëerd.”

Groot, positief verschil
Nu Onder 13 drie punten heeft bijgeschreven, gaat de blik op de laatste twee competitieduels: tegen FC Utrecht en PEC Zwolle. Eerder dit seizoen verloor Onder 13 die potjes. “Als ik kijk naar het verschil tussen het begin van het seizoen en nu, zijn we flink vooruitgegaan in de manier waarop we samenwerken in het aanvallen en verdedigen. Ik ben heel benieuwd hoe we ons nu verhouden ten opzichte van die teams.”

In stijl afsluiten
Lamberink heeft met Onder 13 nog één doel dit jaar: het seizoen in stijl afsluiten. “Dat is onze uitdaging. Als we het niveau van de laatste weken halen, pakken we in de wedstrijden tegen FC Utrecht en PEC Zwolle nog zes punten. Dan sluit je het seizoen goed af.” Vervolgens speelt Onder 13 nog twee toernooien. “We willen daar met vertrouwen naartoe en natuurlijk willen we daar een hoog niveau halen.”

Foto’s: Frank Hillen

Onder13NECFCOss (3) Onder13NECFCOss (9) Onder13NECFCOss (4) Onder13NECFCOss (5) Onder13NECFCOss (12) Onder13NECFCOss (15) Onder13NECFCOss (16) Onder13NECFCOss (17) Onder13NECFCOss (10) Onder13NECFCOss (11) HeaderOnder13NECFCOss Onder13NECFCOss (13) Onder13NECFCOss (19)