12-03-2017

FC Twente wist Ajax een helft lang bij te houden, maar werd na rust alsnog naar een nederlaag gespeeld. Tijdens de persconferentie na afloop sprak René Hake dan ook over een goede eerste helft waarin de ploeg compact speelde en het Ajax lastig maakte, maar ook over de tweede helft waarin het niet lukte dezelfde speelwijze voort te zetten.

René Hake

“De overwinning van Ajax was verdiend. Ik heb een FC Twente met twee gezichten gezien. De eerste helft speelden we goed georganiseerd en compact. Daarmee dwongen we Ajax tot een trager spel en foute inspeel passes. Bij balverlies weet je dat Ajax direct druk zet. Daar moet je onderuit spelen en de kwaliteit in de passing en de keuzes hebben, om kansen te kunnen creëren. Dat we daar niet aan toe zijn gekomen is ook een verhaal van kwaliteit. De tweede helft hadden we dezelfde plannen, alleen kwam daar niet veel meer van terecht, doordat de compactheid weg was. Je geeft ruimte weg en Ajax voert het tempo op, gaat tussen de linies spelen en trekt de boel uit elkaar. Uiteindelijk speel je jezelf dan naar een verdiende nederlaag.”

Peter Bosz

“Vandaag hadden we aan een helft genoeg om te winnen. Ik vond onze eerste helft verschrikkelijk slecht. We speelden heel slordig en iedereen stond stil. Je ziet dat FC Twente dan heel simpel overeind blijft en er makkelijk doorheen voetbalt. De tweede helft was het anders en zag ik een Ajax zoals ik het graag zien wil. Dan zie je dat we een goed staand FC Twente kapot spelen. De eerste helft moeten we snel vergeten, de tweede was zoals ik het wil zien.”

Foto’s: Ron Jonker & Bas Everhard

 

20170312-Ajax-FCT-_E1_7393