17-03-2017

Afgelopen weekend werd FC Twente Vrouwen uitgeschakeld in de KNVB Beker door een 3-2 nederlaag bij PEC Zwolle. De uitschakeling zorgt ervoor dat de focus nu volledig op de strijd om de titel kan. In de Eredivisie Vrouwen is de eerste tegenstander opnieuw PEC Zwolle. Tommy Stroot denkt dat zijn ploeg meer dan genoeg motivatie heeft om een goed resultaat neer te zetten.

“Alle aandacht naar de competitie”
FC Twente had natuurlijk de beker willen pakken, maar PEC Zwolle dwarsboomde dat plan. Tommy zag dat zijn ploeg ook wel wat pech had. “Het was een typische bekerwedstrijd. De nederlaag, en daarmee de uitschakeling, kwamen wel onverwacht. We kwamen 2-0 achter, maar dan knokken we onszelf goed terug tot 2-2. Daarna lopen we tegen de rode kaart aan, waardoor het lastig wordt. We hadden maar één kansje af moeten maken, maar dat hebben we niet gedaan. Met tien tegen elf gaat ook de tegenstander kansen krijgen. PEC Zwolle scoort wel en gaat zo een ronde verder. Aan de ene kant balen we natuurlijk, maar nu kan alle aandacht naar de competitie. Daar mogen we ook niets meer laten liggen.”

“We hebben een beter team”
Er is al snel kans op revanche tegen PEC Zwolle, namelijk vanavond al. Tommy Stroot denkt dat zijn ploeg klaar is voor het duel tegen de nummer 8 van de Eredivisie Vrouwen. “Het juichen van de speelsters van PEC Zwolle, zal waarschijnlijk voor onze ploeg al genoeg motivatie zijn om niet nog een keer tegen een nederlaag aan te lopen. Dat is ook niet nodig. We hebben een beter team en wij zullen de meeste wedstrijden die we tegen PEC Zwolle spelen winnen. In de KNVB Beker liep dat dan even anders, maar ik heb er vertrouwen in dat het vandaag anders gaat. We moeten ook, want anders wordt het gat nog groter en dan is het lastig om nog mee te doen om de titel. We moeten weer ons eigen spelletje spelen en dan gaat het goed komen.”

FC Twente Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek bij ATC ’65. Tickets vanaf €2,50 zijn aan de dagkassa verkrijgbaar.