18-03-2017

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond dure punten laten liggen door gelijk te spelen tegen PEC Zwolle. Al na zeven minuten stond de ploeg met 0-2 achter, waarna het de aansluitingstreffer nog voor rust wist te scoren. Deze gaf hoop, maar verder dan opnieuw een goal van Ellen Jansen werd de score niet uitgebreid. De belangrijke drie punten voor een goede uitgangspositie voor de play-offs werden niet binnengesleept. Een terugblik met hoofdcoach Tommy Stroot.

‘Dit puntenverlies is enorm vervelend’
Hoofdcoach Tommy Stroot kijkt met een wrang gevoel terug op deze wedstrijd. Wetende dat er belangrijke punten zijn verspeeld. ‘We weten hoe belangrijk het is om wedstrijden te winnen als we willen blijven aanhaken bij Ajax. Dan is het puntenverlies van vanavond enorm zonde en vervelend. Na zeven minuten keken we al tegen een 0-2 achterstand aan, waarna de resterende minuten in de eerste helft ook niet goed verliepen aan onze zijde. Zo kwam de tweede bal te vaak niet aan en leek de organisatie ook niet helemaal goed te staan. Ook zag je in het veld terug dat de meiden overdonderd waren door de vroege tegentreffers. In de rust zijn we duidelijk naar elkaar geweest en hebben we afgesproken dat we in de tweede helft zouden gaan knallen. In de tweede helft kregen we ook meer ruimte van PEC, waardoor we meer kansen konden creëren. Uiteindelijk weten we nog terug te komen tot 2-2, maar hebben we ook teveel kansen laten liggen. Het miste vanavond aan zelfvertrouwen en daadkracht, zoals dit ook vorige week ontbrak. Dit weekend is het aan eenieder om na te denken hoe we dit zelfvertrouwen terugkrijgen in de ploeg, waarna we samen hard aan de slag gaan om de volgende wedstrijd weer volle bak te gaan’, besluit een toch terneergeslagen trainer.

Foto: Ron Jonker