09-03-2017

De eerste selectie van FC Twente speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd in het Schotse Stranraer. De club ontving afgelopen week een bijzondere uitnodiging van Jim McKie en Iain Dougan. De ploeg zal op zaterdag 8 juli in Stair Park Football Ground een oefenduel spelen tegen Stranraer FC.

 

Bekijk de uitnodiging uit Schotland in onderstaande videoplayer

Jan van Halst: “Fantastisch dat deze Schotse FC Twente-supporters dit gaan organiseren. Wat ooit is begonnen met een laatste wens van supporter Dennis van Unen, is inmiddels uitgegroeid tot een hechte vriendschapsband tussen FC Twente en Stranraer. Jaren geleden heb ik Jim en James voor het eerst ontmoet en het was geweldig om hun passie en bevlogenheid te zien. Zo zijn er al meerdere FC Twente-voetbaldagen georganiseerd in Stranraer en is er zelfs een officiële supportersvereniging opgericht onder de naam “Tukker Clan Stranraer”. Stranraer heeft al aangegeven supporters met open armen te willen ontvangen. Kortom, we kijken uit naar een bijzondere oefenwedstrijd in Schotland.”

Lees meer over de hechte vriendschapsband tussen Stranraer en FC Twente.

 

De trip naar Schotland en het verblijf voor de spelers in Stranraer wordt (financieel) mogelijk gemaakt door diverse initiatieven in Stranraer en de steun van Twente verenigt! en de supporters. 

 

Binnenkort volgt via deze website meer informatie voor supporters die er in het weekend van 8 juli graag bij willen zijn.