24-03-2017

Voor FC Twente Vrouwen staan er nog twee wedstrijden op het programma voordat de play-offs gaan beginnen. Zaak is om nog twee overwinning te boeken en het gat met Ajax zo klein mogelijk te houden. Zaterdag moet ADO Den Haag, tijdens het feestje van de Eredivisie Vrouwen, verslagen worden. Siri Worm heeft vertrouwen in een goede afloop.

“Resultaat was erg balen”
Afgelopen week stond er een teleurstellend resultaat na negentig minuten op het scorebord. PEC Zwolle zorgde eerder al voor de uitschakeling in de KNVB Beker en nu deed het de ploeg van Tommy Stroot opnieuw pijn. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2, waardoor het gat met Ajax nog iets groter werd. Siri Worm kijkt dan ook niet tevreden terug. “Het resultaat is natuurlijk erg balen. We stapten dan ook niet met een lekker gevoel van het veld af. Je hoopt de nederlaag in de KNVB Beker weg te spelen. Je hebt alleen nog de competitie om voor te spelen en dan moet je daar alles voor geven en dan is dit heel teleurstellend. Het lukt gewoon even niet. We verliezen veel duels, terwijl we wel genoeg kwaliteiten hebben. We zullen dus nog meer moeten vechten en dan ben ik er van overtuigd dat we snel ons eigen spel weer oppakken. We hebben dit op de eerste training na de wedstrijd ook goed uitgesproken en alle neuzen staan weer dezelfde kant op.”

“Het zal een open wedstrijd  worden”
Dat zal tegen ADO Den Haag ook nodig zijn. Volgens Siri Worm belooft het een lastige wedstrijd te worden. “We hebben afgelopen week goed getraind. Alles is uitgesproken en voor iedereen is het nu duidelijk. De titel hebben we zeker nog niet uit ons hoofd gezet. Met de play-offs is er nog van alles mogelijk en daar moeten we op vertrouwen. Tegen ADO Den Haag is het altijd lastig, maar het zijn ook vaak leuke wedstrijden. Het is een tegenstander die wil voetballen en dat doen wij ook graag. Het zal dan ook een open wedstrijd worden en dat ligt ons. Het zal geen gemakkelijke klus worden, maar ik geloof erin dat we de drie punten gaan pakken.”

ADO Den Haag – FC Twente wordt zaterdag 25 maart om 18.30 uur in het Kyocera Stadion gespeeld.  Een samenvatting van het duel is zaterdagavond in het late NOS Sportjournaal te zien.