31-03-2017

Godfried Roemeratoe en Ryan Trotman hebben vrijdagmiddag een contract getekend bij FC Twente. De twee 17-jarige spelers van FC Twente onder 19 tekenden hun verbintenis in het bijzijn van Hoofd Opleiding Michel Jansen.

“Speciaal om samen contract te tekenen”
Drie jaar geleden maakte Godfried Roemeratoe de overstap van de Zeeuwse voetbalopleiding JVOZ naar de FC Twente Voetbalacademie. “Het is altijd mijn doel geweest om bij FC Twente een contract te mogen tekenen, dat dit nu is gebeurd, is heel bijzonder”, vertelt de middenvelder. “Het voelt ook goed dat de club hiermee het vertrouwen in mij uitspreekt.” Begin dit jaar maakte Roemeratoe het trainingskamp met de eerste selectie mee. “Dat was heel mooi om mee te maken, in zo’n week leer je als jonge speler veel en die ervaringen neem je allemaal met je mee. Om nu op hetzelfde moment een contract te tekenen als Ryan is speciaal. We hebben het er weleens met elkaar over gehad; hoe mooi het zou zijn als we samen bij FC Twente die kans zouden krijgen.”

“Nieuw begin bij FC Twente”
Voordat Ryan Trotman bij de Voetbalacademie kwam, speelde de linksbuiten in de jeugd van EMOS en Quick ‘20. “Ik was elf jaar toen ik bij FC Twente kwam en dat ik nu een contract mag tekenen is helemaal super”, vertelt Trotman, dit seizoen aanvoerder van Onder 19. “Ik kom uit Enschede en ging in die tijd al naar de wedstrijden van FC Twente. Als je dan als jeugdspeler in de opleiding mag komen, is dat een jongensdroom die uitkomt”, vertelt hij. “Voor mij is dit contract ook een nieuw begin bij FC Twente. Het is nog altijd mijn droom om in het eerste elftal te spelen. Komend seizoen hoop ik in de voorbereiding bij Jong FC Twente aan te sluiten en door hard te werken weer een stapje dichterbij te komen. Dit is een mooi moment en extra speciaal om samen met je familie te delen. Het is ook bijzonder om dit samen met Godfried te doen, we spelen de laatste jaren samen en hebben een goede band.”

“Het begint eigenlijk nu pas”
“Het contract is voor beide spelers een bevestiging van hun talent”, vertelt Hoofd Opleiding Michel Jansen. “Godfried en Ryan maken dit seizoen hun eerste jaar in Onder 19 mee en hebben afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt in de Voetbalacademie. Het contract is ook een stimulans om alles uit de kast te halen en de volgende stap als voetballer te zetten. Voor hen begint het eigenlijk nu pas. Voor beiden breekt een interessante periode aan en FC Twente biedt hen met dit contract de mogelijkheid om zich nog meer te richten op het voetbal.”

Foto’s: Frank Hillen

 

_DHS2982

Michel Jansen en Godfried Roemeratoe

_DHS2987

 

_DHS3035

Michel Jansen en Ryan Trotman

_DHS3039

_DHS3016