16-03-2017

FC Twente trapt vrijdagavond de 27e speelronde in de Eredivisie af met een uitwedstrijd bij Roda JC. Donderdagmiddag keek Rene Hake vooruit op het treffen in Limburg, maar allereerst stond ook hij nog even stil bij het overlijden van oud-teammanager Toon Renes afgelopen zondag.

“Toon was voor de eerste selectie het gezicht in Hengelo. Een aantal jongens heeft jaren met hem gewerkt. Dus dat heeft ook zeker impact op de groep. We realiseren ons goed dat er iemand is weggevallen, die veel betekenis had voor de club.”

Na korte week richting Kerkrade
Zondag speelde FC Twente nog de uitwedstrijd bij Ajax, vrijdag staat Roda-uit op het programma. “Het was in die zin een korte week en het is snel schakelen naar de volgende wedstrijd. Dat is in dit geval alleen maar prettig.” Hake was namelijk niet tevreden met het optreden van zijn ploeg in de ArenA in de tweede helft. “De tweede helft speelden we als team niet goed. We lieten elkaar er slecht uitzien. Dan krijg je de rekening gepresenteerd, dat weet je. We zullen als team 95 minuten lang goed moeten spelen. Als het even minder gaat, is het zaak dat we ons aan de gemaakte afspraken houden. Dat geeft je houvast om weer in de wedstrijd te komen.” Vrijdag treft FC Twente de nummer 16 van de Eredivisie, maar van de laatste vier thuisduels won Roda JC er drie. “Ze vechten om in de Eredivisie te blijven. De nieuwe spelers raken ook steeds meer ingespeeld. Een ploeg die vecht voor ieder punt, daar zullen we ons tegen moeten wapenen.”

Trajkovski voor Celina, handblessure Hölscher
Bersant Celina start zondag niet in de basis. Hij wordt vervangen door Dejan Trajkovski. Hake  legt uit:  “Bersant vindt zelf ook dat hij op dit moment niet brengt wat hij kan en zou moeten brengen. Hij wil belangrijk zijn voor het team, maar dat zit er op dit moment even niet in.” Oussama Assaidi en Tim Hölscher zijn er vrijdag niet bij. Assaidi traint nog individueel en Hölscher heeft zijn middenhandsbeentje gebroken. “Verder staan we er goed voor”, aldus Hake.

Roda JC – FC Twente staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax en start om 20.00 uur. De ploeg wordt gesteund door 530 supporters.