05-03-2017

Na de oefen- en bekerwedstrijden eerder deze week stonden er zaterdag weer competitieduels op het programma voor de teams van de FC Twente Voetbalacademie. Onder 16 sloot het weekend zondag af. De nieuwe competities van Onder 11 en Onder 12 gaan volgende week van start.

Uitgelicht team: FC Twente onder 16, interview met trainer Job ten Thije.

Zaterdag 4 maart

TijdTypeWedstrijdUitslag
09.15 uurOefenFC Twente O11 – Voorwaarts Twello O13-28 – 0
11.00 uurCompetitieFC Twente O13 – AZ O131 – 2
12.30 uurCompetitieSparta Rotterdam O17 – FC Twente O170 – 0
14.15 uurCompetitieBrabant United O19 – FC Twente O190 – 2
14.30 uurCompetitieADO Den Haag O14 – FC Twente O141 – 0
14.45 uurCompetitieFC Utrecht O15 – FC Twente O151 – 2

Zondag 5 maart

TijdTypeWedstrijdUitslag
11.00 uurCompetitieFC Twente O16 – FC Volendam O162 – 1

 

FC Twente O11 – Voorwaarts Twello O13-2: 8 – 0

FC Twente onder 11 heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen het tweede O13-team van SV Voorwaarts Twello met 8-0 gewonnen. Bij die wedstrijd speelden de ploegen volgens de wedstrijdopzet die vanaf volgende week ook geldt voor competitieduels: twee teams spelen elk vier blokken van vijftien minuten. Bij de wedstrijd van Onder 11 tegen Voorwaarts Twello O13-2 wonnen de Tukkers alle acht blokken. De totaalscore liep op tot 53-3.

Doelpuntenmakers: Lucas Vennegoor of Hesselink (10x), Owen Panneflek (8x), Robin van Duiven (5x), Tije van den Beld (5x), Aymen Sliti (5x), Jeppe Wijnreder (5x), Joris Eppink (4x), Kerem Coban (2x), Jannes Sassen (2x), Dani Tijman (2x), Brian du Gardijn, Mats Rots, Thijn Barkel, Tijn Tusveld, Liam Vasterink.

Gespeeld: Cas Hoepman, Twan Mandema, Liam Vasterink, Jannes Sassen, Dani Tijman, Tijn Tusveld, Joris Eppink, Tije van den Beld, Kerem Coban, Aymen Sliti, Mats Rots, Stan Struik, Robin van Duiven, Lucas Vennegoor of Hesselink, Brian du Gardijn, Jeppe Wijnreder, Owen Panneflek, Thijn Barkel.

 

FC Twente O13 – AZ O13: 1 – 2

FC Twente onder 13 heeft zaterdagochtend op het Trainingscentrum in Hengelo het competitieduel tegen de leeftijdsgenoten van AZ verloren. Onder 13 ging met nipte cijfers onderuit: 1-2. De Alkmaarders produceerden de winnende treffer in de blessuretijd van de eerste helft.

13′ Spike Boersen 0-1
14′ Justin van Gelder 1-1 (assist: Joran de Groot)
30′ Joeri Oud 1-2

Opstelling FC Twente onder 13: Finn Peters, Morris de Wilde, Tobias Mönnink, Lasse Niehaus (44′ Stijn Bultman), Mika Lansink, Gijs Bolk (31′ Ryan van den Burg), Gijs Besselink, George Askaro (44′ Ephrem Aslan), Joran de Groot (46′ Levi de Munck Mortier), Justin van Gelder (31′ Elie Raterink), Dries Borggreve (31′ Sylvan Vos).

 

ADO Den Haag O14 – FC Twente O14: 1 – 0

FC Twente onder 14 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag met een miniem verschil verloren. Beide ploegen gingen met een 0-0 stand rusten, maar na de thee waren de gastheren er snel bij. Na één minuut maakten ze het enige, beslissende doelpunt. Later in de wedstrijd stopte Timo Jansink namens FC Twente onder 14 nog een strafschop.

36′ ADO Den Haag O14 1-0

Opstelling FC Twente onder 14: Timo Jansink, Deyon Boerleider, Tyrese Voort, Rutger Hesselink, Bram Marsman, Sven Schoot Uiterkamp, Manuel Iylia, Thom Weierink (45′ Lukas Eixler), Mika Hopman (58′ Stan ten Dam), Lars Herr, Sander Sybrandy (58′ Jeroah Balubun).

 

FC Utrecht O15 – FC Twente O15: 1 – 2

FC Twente onder 15 heeft zaterdagmiddag het competitieduel tegen FC Utrecht O15 afgeslogen met een overwinning (1-2). In de Domstad herstelde de ploeg zich van een vroege achterstand, dankzij goals van Simon Seppenwoolde en Menno Ruijter.

02′ Thomas Kamstra 1-0
22′ Simon Seppenwoolde 1-1 (assist: Giovarny Sluiter)
31′ Menno Ruijter 1-2 (assist: Zvi Jie)

Opstelling FC Twente onder 15: Sam Karssies (59′ Max Wolfs), Boaz Rahajaan, Max Bruns (61′ Jayden Moore), Chiel Olde Keizer, Giovarny Sluiter, Caspian Dennen, Thom Olde Weghuis (57′ Siebe Meerlo), Zvi Jie (69′ Chantrak Kao), Menno Ruijter, Simon Seppenwoolde, Emilio Sorino Overmars.

 

FC Twente O16 – FC Volendam O16: 2 – 1

FC Twente onder 16, het uitgelichte team, heeft zondagochtend op het Trainingscentrum in Hengelo met 2-1 gewonnen van FC Volendam O16. De Tukkers wonnen de competitiewedstrijd met 2-1. Luca Everink scoorde namens de thuisploeg twee keer, hij maakte beide treffers in de eerste helft.

17′ Luca Everink 1-0 (assist: Djaniny Lopes Mendes)
26′ Luca Everink 2-0 (assist: Casper Staring)
58′ Moraizio de Souza 2-1

Opstelling FC Twente onder 16: Saverio Zondag, Gijs Olde Scholtenhuis, Fabio Paol, Jayden Oosterwolde, Luuk Geelen (50′ Tom Schulten), Thomas Bosch, Casper Staring, Djaniny Lopes Mendes, Luca Everink (56′ Simon Seppenwoolde), Daan Rots, Rohat Agca.

 

Sparta Rotterdam O17 – FC Twente O17: 0 – 0

Na twee opeenvolgende competitiezeges heeft FC Twente onder 17 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. In Rotterdam kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0. Het resultaat, een gelijkspel, was terecht gezien de afspiegelingen op het veld.

Opstelling FC Twente onder 17: Ennio van der Gouw (67′ Joost Pothof), Roel Heemink, Mees Hilgers, Finn Kluiver, Stan Wonnink, Steyn Strijker (64′ Cherinho Griffith), Dean Huiberts (75′ Thijs van Leeuwen), Jesse Bosch, Xhelal Terziqi, Hessel Oude Hengel, Omid Musawi.

 

Brabant United O19 – FC Twente O19: 0 – 2

FC Twente onder 19 heeft zaterdagmiddag tegen de leeftijdsgenoten van Brabant United drie punten binnengehaald. De ploeg van trainer Bert Konterman won in Brabant met 0-2. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Eerst scoorde Stijn Meijer namens de Tukkers en later scoorde ook Ryan Trotman.

50′ Stijn Meijer 0-1
58′ Ryan Trotman 0-2 (assist: Stijn Meijer)

Opstelling FC Twente onder 19: Diego Coret, Reluno Pinas, Jelle van Benthem, Mathijs Elderman, Samuel Brobbey, Xhemil Terziqi, Godfried Roemeratoe, Ramiz Zerrouki (82′ Mats Wieffer), Deabeas Owusu, Stijn Meijer (80′ Tim van de Schepop), Ryan Trotman (73′ Zeki Erkilinc).

 

O15 en O19 speelden deze week oefenwedstrijden, O16 en O17 bekerwedstrijden.

Terugblik op het vorige weekeinde: uitslagen en statistieken.

Thuiswedstrijden worden gespeeld op het Trainingscentrum in Hengelo.