13-03-2017

Gisteravond laat bereikte FC Twente het droevige nieuws dat oud-teammanager Toon Renes op 70-jarige leeftijd is overleden. Toon was al enige tijd ziek. Eind vorig seizoen nam hij afscheid als teammanager bij FC Twente, na ruim dertig jaar trouwe dienst.

Jan van Halst: “We nemen afscheid van een echte clubman. Dat valt zwaar, hoewel we wisten dat dit moment dichterbij kwam. Toon had altijd maar een belang, en dat was het belang van FC Twente. Hij leefde voor zijn club. FC Twente is hem enorm veel dank verschuldigd.”

Wij wensen familie en vrienden veel sterke en kracht met het verwerken van dit verlies.

De crematie vindt in besloten kring plaats. FC Twente organiseert komende woensdagavond in De Grolsch Veste een samenzijn ter nagedachtenis aan Toon. Deze avond start om 19.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Eredivisie seizoen 2016/2017  FC Twente - Sparta Rotterdam

Toon Renes – van Sportclub naar FC Twente  
Voordat Toon eind jaren tachtig bij FC Twente kwam, had hij al een lange staat van dienst bij zijn amateurclub Sportclub Enschede. Midden jaren zeventig werd Toon op sportpark Het Diekman teamleider en deze functie ging hij vanaf 1987 ook op steenworp afstand verderop vervullen, bij FC Twente. Tien jaar lang was Toon in Het Diekman Stadion betrokken bij het beloftenteam, om in 1997 over te stappen naar het eerste elftal. Hij volgde in dat jaar Arend van der Wel op als teammanager en was negentien jaar onafgebroken verbonden aan het eerste elftal.

Bij alle wedstrijden van het eerste elftal was Toon aanwezig en vaak dag en nacht met het team bezig. Trainingskampen, Europese wedstrijden of oefenpotjes in de voorbereiding, Toon was een belangrijke schakel in het organiseren hiervan. Ook was hij de steun en toeverlaat voor de hoofdtrainer. Toon was al die jaren het aanspreekpunt voor spelers van de eerste selectie, regelde voor nieuwe spelers de nodige voorzieningen en hielp ze op weg in hun vaak nieuwe omgeving. Verder was hij verantwoordelijk voor alle administratieve handelingen die behoren bij het eerste elftal en de totale wedstrijdadministratie.

Voor zijn belangeloze inzet bij FC Twente werd Renes in 2010, enkele dagen voor het kampioenschap, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.