10-03-2017

Zondag neemt FC Twente het in de Amsterdam ArenA op tegen Ajax. FC Twente werkt met een fitte selectie toe naar het duel van zondag. Vrijdagmiddag blikte trainer/coach Rene Hake vooruit op het treffen tegen de nummer twee van de Eredivisie.

“Iedereen is fit, we hebben afgelopen dagen met dezelfde groep kunnen trainen. Oussama Assaidi heeft vandaag op het veld individueel getraind en dat is goed om te zien”, geeft Hake aan. Zijn de ploeg wordt zondag in de ArenA gesteund door 1200 FC Twente-supporters. “Geweldig om te zien dat zoveel supporters ons achterna reizen. Dat geeft alleen aan maar dat het leeft en dat de wisselwerking tussen het publiek en de spelers goed is. In de laatste uitwedstrijden, waarbij de fans ook in groten getale aanwezig waren, hebben we ze niet veel geboden, dus in dat opzicht mag er ook wel wat gebeuren.”

Ajax, dat donderdagavond nog in Europees verband in actie kwam tegen Kopenhagen, is in de slotfase van het seizoen verwikkeld in de titelstrijd. “Ajax speelt nadrukkelijk om het kampioenschap en op voorhand weet je dat je het moeilijk krijgt”, vertelt Hake. “Wij moeten uit durven gaan van eigen kracht.  Na de winterstop zijn we in staat geweest om de punten binnen te halen en dat geeft vertrouwen. Verdedigend oogt het stabiel, waardoor je weinig weg hebt gegeven. Aanvallend willen we er nog graag een stapje bij doen. We moeten zondag met lef voetballen. Als je dat niet doet loop je alleen maar achteruit en dan is het vragen om problemen. Bij de momenten die we krijgen moeten we initiatief tonen.”

FC Twente werkt zaterdagmorgen op het Trainingscentrum in Hengelo de afsluitende training af richting het duel met Ajax.

Ajax – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.