19-03-2017

Jong FC Twente is zondagmiddag in de slotfase van de wedstrijd tegen VVSB met 2-1 onderuit gegaan. Het team van trainer Paul Bosvelt wist goed mee te komen tegen de nummer vier van de Tweede Divisie, maar trok desondanks aan het kortste eind. 

Bosvelt moest na twaalf minuten gedwongen wisselen vanwege een blessure bij Dennis van Duinen. Het bracht de beloften niet van de wijs, want zes minuten later tekende Ruben de Jager voor het openingsdoelpunt. De thuisploeg kwam na de rust terug in de wedstrijd en een fraai afstandsschot van invaller Frans van Niel betekende vlak voor het einde de winst voor VVSB.

Jong FC Twente kwam in de ogen van Bosvelt aardig voor de dag in Noordwijkerhout. “In het begin kwamen we goed weg door een goede redding van Timo Plattel. Daarna waren we zelf meer aan de bal en dreigender richting het doel. We maakten een goed doelpunt en kregen vervolgens goede kansen op de 0-2. We hebben dan de pech dat de bal net verkeerd valt.”

“In de tweede helft stond het vrij snel 1-1, daarna kregen wij een grote kans om weer op voorsprong te komen. Na rust stonden we veel onder druk, mede door de stevige wind. Uiteindelijk scoren zij met een afstandsschot, een wereldgoal strak in de bovenhoek vanaf een meter of twintig. Dat was onze nekslag een kleine tien minuten voor tijd.”

“Vervolgens kregen wij nog een rode kaart en toen was het helemaal moeilijk om nog een vuist te maken en voor de gelijkmaker te gaan.” Bosvelt looft de inzet van zijn speler. “Ze bleven gaan en het is jammer dat het niet een keer beloond wordt. Ik kan niemand iets verwijten. Iedereen wil graag, daarom wil je ook dat het een keer beloond wordt. De jongens blijven vol doorgaan.”

VVSB – Jong FC Twente 2-1 (0-1)

Scoreverloop
18’ De Jager 0-1
50’ Zwart 1-1
83’ Van Niel 2-1

Bijzonderheden
90’ Rode kaart Junte (2x geel)

Opstelling Jong FC Twente: Plattel, Van Duinen (12’ Woudstra), Ben Amar, Soumaoro, Schmidt, Korporaal, Junte, Grootenhuis, De Jager, Vankan en Salhi.