17-03-2017

Widget-half_SvhSFC Twente won  vrijdag dankzij twee treffers van Fredrik Jensen en een van Enes Ünal de uitwedstrijd tegen Roda JC met 3-0, na afloop blikten René Hake en Yannis Anastasiou tijdens de persconferentie terug op het duel. 

 

René Hake

“Het belangrijkste vandaag is de overwinning. Wanneer het hier 0-3 wordt heb je het goed gedaan. Roda behaalde vorige week een goede overwinning en begon ook vandaag stormachtig. We kwamen een paar keer goed weg en daar waren we mede zelf schuldig aan. We waren niet alert en stonden met de voeten niet goed, kwamen niet weg met de bal. Nick Marsman pakte een paar ballen en dan komen we op een gelukkig moment op 0-1. Vervolgens zag je het bij ons wat beter worden. Op een mooi moment, vlak voor rust komen we op 0-2. Dan weet je dat Roda de tweede helft komen gaat. Wij stonden beter, maar het was wachten op de 0-3. Ik zat niet rustig op de bank, we kwamen niet in de problemen, maar hadden ook geen controle. Na de 0-3 was de wedstrijd gespeeld en hebben we het verder goed uitgespeeld.  We hadden er misschien nog een of twee meer kunnen maken, maar dat was misschien iets te veel van het goede geweest. De 0-3 is een goede overwinning. We hebben nu een fijne terugreis.”

Yannis Anastasiou

“We wilden vandaag goed presteren, na afgelopen zondag. We kregen de eerste twintig minuten veel kansen, maar scoorden niet. Dan is het zaak geen goal tegen te krijgen. Ik vond ons niet scherp, zeker centraal achterin in. Foute keuzes en positioneel. Net voor rust werd het 0-2, heel pijnlijk. Na rust namen we meer risico, maar creëerden we weinig. We hadden de kans de 1-2 te maken, maar scoorden niet. De 0-3 is jammer. De eerste helft was een van onze beste tot dusver. Wanneer je zoveel creëert, maar niet scoort, weet je dat het moeilijk wordt en kan worden afgestraft. Dat is voetbal, we moeten hard blijven werken en zorgen dat we klaar zijn voor de wedstrijd tegen ADO.”

 

 Komende week staat een interlandweek voor de deur. Zondag 2 april speelt FC Twente thuis tegen Go Ahead Eagles. 

 

Foto’s: Bas Everhard

 

20170317-Roda JC-FCT-_E1_8698 20170317-Roda JC-FCT-_E1_8730