31-03-2017

Zaterdag staat voor FC Twente Vrouwen de laatste reguliere speelronde op het programma. Voordat de play-offs gaan beginnen neemt de ploeg van Tommy Stroot het nog op tegen PSV, één van de drie concurrenten straks in de kampioenspoule. Drie punten zijn dan ook meer dan welkom om de tegenstander uit Eindhoven verder op achterstand te zetten. Ellen Jansen heeft er vertrouwen in dat het goed gaat komen.

“Lekkere opsteker”
Afgelopen week werd er ook al tegen een andere ploeg uit de kampioenspoule gespeeld. De uitwedstrijd bij ADO Den Haag werd met 0-2 gewonnen. Een andere meevaller was dat koploper Ajax tegen een nederlaag aanliep, waardoor de overwinning extra glans kreeg. Ellen Jansen kijkt opgelucht terug op het duel in Den Haag. “De winst op ADO Den Haag was een lekkere opsteker en ook nodig. De laatste weken ging het nog niet zoals we wilden en ook tegen ADO Den Haag liep het nog niet echt gesmeerd. Het is dan wel lekker dat je zo een resultaat boekt. Dat Ajax een dag eerder dan ook verliest is helemaal mooi mee genomen. Als de punten gehalveerd worden in de kampioenspoule is het verschil nog maar vier punten. Dat is in te halen. We hebben dus goede zaken gedaan en dat moeten we door trekken.”

“Zeven keer winnen”
PSV moet ook verslagen worden om een goede uitgangspositie te hebben voor de play-offs. Ellen Jansen heeft er vertrouwen in. “Tegen PSV is het altijd lastig. We kennen elkaar natuurlijk door en door, waardoor iedere wedstrijd weer spannend is. Het is zaak om PSV op een grotere afstand zetten, want ieder punt dat we nu nog pakken kan het verschil gaan betekenen. We weten dat als we nu zeven keer winnen we weer met de schaal staan. Dat is niet eenvoudig en moeten we hard voor vechten, te beginnen tegen PSV. Het is daarna weer wedstrijd voor wedstrijd verder kijken. Als het ons lukt naast heel hard werken ons eigen spelletje te spelen dan moet het goed komen en pakken we die drie punten.”

FC Twente Vrouwen – PSV Vrouwen wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek bij ATC ’65. Tickets vanaf €2,50 zijn aan de dagkassa verkrijgbaar.