10-03-2017

Na twee weken zonder wedstrijd vanwege de interlandperiode komt FC Twent Vrouwen zaterdag weer in actie. De Eredivisie Vrouwen staat niet op het programma voor dit weekend, maar de kwartfinale van de KNVB Beker. Daarin is PEC Zwolle de tegenstander. Danique Kerkdijk kijkt vooruit op het treffen.

“We zijn er klaar voor”
De laatste wedstrijd was tegen SC Heerenveen. Dat duel werd eenvoudig gewonnen met 3-0. Daarna volgende twee weken van interlands en trainen met een kleine groep. Geen ideale voorbereiding, maar volgens Danique Kerkdijk heeft dat geen invloed om het treffen met PEC Zwolle. “We hebben twee weken niet samen getraind, vanwege de interlands, maar dat moet geen probleem zijn. We hebben hier al veel vaker mee te maken gehad en toen ging het ook goed. De internationals hebben daar hard getraind en wij hebben hier onze ding gedaan. We hebben dus helemaal geen rust gehad. Vandaag (vrijdag) zijn we weer bij elkaar en dan kunnen we alles door nemen en zijn we klaar voor de bekerwedstrijd. De misschien wat rommelige voorbereiding doet daar niets aan af.”

“Bekerwedstrijden staan op zichzelf”
Op jacht naar prijzen kan zaterdag weer een stap gezet worden. FC Twente is klaar voor de kwartfinale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle, denkt Danique Kerkdijk. “Op papier zijn we zeker favoriet. Wedstrijden in de KNVB Beker staan echter wel op zichzelf. PEC Zwolle zal zich ook realiseren dat ze zo hun zijn seizoen ineens heel veel glans kunnen geven. Zij zullen vechten tot het einde. Toch denk ik, gezien de verschillen tussen beide ploegen, dat wij een ronde verder moeten kunnen gaan. Wij hebben meer kwaliteiten en wanneer wij ons eigen spelletje spelen dan gaat het goed komen. We willen een plek in de halve finale afdwingen. We strijden nog op twee fronten, voor de bekerfinale is zaterdag de volgende stap.”

PEC Zwolle – FC Twente wordt om 19.30 uur gespeeld in het MAC³PARK in Zwolle.