18-03-2017

Ieder weekeinde wordt er op FC Twente.nl een team van de Voetbalacademie uitgelicht. Deze week is dat FC Twente onder 19, dat zaterdag met 0-0 gelijkspeelde tegen koploper Excelsior O19. “Ik heb vandaag een echt team gezien, de jongens gingen er vol voor”, zegt trainer Bert Konterman.

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

Na de overwinningen op Brabant United (2-0) en Fortuna Sittard (3-0) hield Onder 19 voor de derde keer op rij ‘de nul’. “We zitten middenin een mooi avontuur, dat we vlak voor de winterstop hebben ingezet. Het gaat steeds beter en dat geeft veel vertrouwen. Het is voor ons iedere dag weer een feest op de werkvloer, het is leuk om met deze jongens te werken”, zegt Konterman na de remise tegen de lijstaanvoerder.

Hoog niveau in het positiespel
“We maken iedere week stappen. Als ik kijk naar het niveau van het positiespel op de trainingen, kunnen we in onze wedstrijden nog meer overtuiging in ons spel leggen. Dat geven we de jongens ook mee, ze kunnen samen heel goed voetballen”, gaat Konterman verder. “De ene keer gaat het beter dan de andere keer, dat is het proces waar we nu inzitten. Maar het is duidelijk dat er nog veel meer in deze groep zit.”

Niet de maximale kwaliteiten laten zien
Ook tegen Excelsior O19 zat er zaterdag meer in. “Het was een wedstrijd waarin we niet onze maximale voetbalkwaliteiten lieten zien. We konden moeilijk in ons spel komen en dat lag ook aan de spelopvatting van Excelsior. De tegenstander zakte ver in, voetbalde wild en schoot bij enige twijfel de bal meteen naar voren. Dat spelletje ligt een fysieke ploeg als Excelsior, wij hebben fijnere jongens en veel eerstejaars.”

Flinke stappen de laatste weken
Hoewel Onder 19 voetballend een tandje had kunnen bijschroeven, is Konterman meer dan tevreden over de instelling van zijn ploeg. “Ik heb jongens gezien die maximaal hebben gevochten”, aldus de trainer, die dankzij het gelijkspel de hoge plek op de ranglijst handhaaft. “Het is nog mooier dat we de laatste weken flinke stappen maken en dat de jongens groeien in wie ze zijn en hoe goed ze kunnen voetballen.”

Een echt team, dat vecht en knokt
Konterman leeft dan ook met vertrouwen toe naar volgende week. Dan is Excelsior O19, in Rotterdam, opnieuw de tegenstander. “Als we er op het voetballende vlak een paar tandjes bij zetten en nog meer overtuigen in ons positiespel, gaat het helemaal goed komen. We moeten volgende week op dezelfde manier het veld in gaan als vandaag: als een echt team, dat vecht en knokt”, besluit de oefenmeester.

Foto’s: Gerrit Snippert

IMGL7197 IMGL7215 IMG_0442 IMG_0443 IMG_0457 IMG_0461 IMG_0511 IMG_0530 IMG_0568 IMG_0588 IMG_0611 IMGL7291 IMGL7311 IMGL7346 IMGL7502 IMGL7524