25-03-2017

Ieder weekeinde wordt er op FC Twente.nl een team van de Voetbalacademie uitgelicht. Deze week is dat FC Twente onder 17, dat zaterdag met 3-0 won van Alphense Boys O17. Na afloop sprak trainer Sjors Ultee van een mooie overwinning. “Het was een goede prestatie van het collectief.”

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

“We begonnen heel goed en waren veel op de helft van de tegenstander. In de eerste zes minuten hebben we drie corners gehad. Dat was een mooie, offensieve start. In het tweede deel van de eerste helft lukte het minder goed om kansen te creëren. Maar de verdedigende organisatie stond goed”, zegt Ultee. “Op dat vlak zijn we stabiel, want we hebben pas zes tegendoelpunten en dat is het minste van de competitie.”

“Knap hoe de jongens hebben gespeeld”
“Dat zegt iets over het team, het staat goed bij ons. En als je het verdedigend op orde hebt, weet je dat je kansen krijgt. Dat was vandaag niet anders. In de tweede helft maakten we de kansen wel af”, vervolgt Ultee. “Al met al was het een verdiende overwinning. Het is knap hoe de jongens hebben gespeeld als team. Individueel waren ze sterk in de duels en samen hebben ze goed verdedigd.”

“Hard getraind op situaties herkennen”
Dat Onder 17 zaterdag drie keer scoorde, was mede te danken aan de trainingsarbeid. “We hebben veel getraind op het herkennen van situaties voor de goal: welke keuzes maak je bij een voorzet en hoe kun je een aanval uitspelen. Op een training kun je dat vaak herhalen, maar in een wedstrijd komt zo’n situatie misschien maar één keer voor. Daarin hebben de jongens vandaag goede keuzes gemaakt.”

“Winnen als collectief is altijd leuk”
De overwinning op Alphense Boys O17 brengt Onder 17 terug in de top zes van de competitie. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie naar de Eredivisie. “De verschillen in de competitie zijn klein, iedere wedstrijd is een finale. Daar hebben we er nog 9 van”, aldus Ultee, die zeer te spreken is over zijn ploeg. “Winnen is altijd leuk, vooral als het een goede collectieve prestatie is, zoals vandaag.”

TwenteO17AlpenO17-1 (1) TwenteO17AlpenO17-1 (15) TwenteO17AlpenO17-1 (14) TwenteO17AlpenO17-1 (13) TwenteO17AlpenO17-1 (12) TwenteO17AlpenO17-1 (11) TwenteO17AlpenO17-1 (10) TwenteO17AlpenO17-1 (9) TwenteO17AlpenO17-1 (8) TwenteO17AlpenO17-1 (7) TwenteO17AlpenO17-1 (6) TwenteO17AlpenO17-1 (5) TwenteO17AlpenO17-1 (4) TwenteO17AlpenO17-1 (3) TwenteO17AlpenO17-1 (2)