05-03-2017

Ieder weekeinde wordt er op FC Twente.nl een team van de Voetbalacademie uitgelicht. Deze week is dat FC Twente onder 16, dat zondag de kroon zette op de laatste weken door met 2-1 te winnen van FC Volendam O16. “Het is mooi voor de jongens dat ze hebben gewonnen”, zegt trainer Job ten Thije.

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

“Qua resultaat was het een prima middag. Met name in de eerste twintig minuten speelden we erg sterk, daar ben ik zeer tevreden over. We hadden creativiteit in ons spel en legden er veel overtuiging in”, zegt Ten Thije, die zijn ploeg in de eerste helft zag uitlopen naar 2-0. “In het tweede gedeelte van de eerste helft vielen we wat terug. We dachten er te gemakkelijk over en dachten dat de wedstrijd al gespeeld was.”

“Dan kan het billenknijpen worden”
“In de rust hebben we aangegeven dat we in het eerste gedeelte goed waren en dat we niet te veel twijfel in ons spel moesten leggen. Vervolgens zijn we als team bij elkaar blijven spelen.” Toch viel de 2-1. “We wilden het te snel doen en pakten niet genoeg rust, waardoor Volendam kon scoren. Dan weet je dat het billenknijpen kan worden. Maar het is heel mooi dat we de punten over de streep hebben getrokken.”

“Goede kansen in de omschakeling”
Na de 2-1 had Onder 16 het zichzelf eenvoudiger kunnen maken. “In de omschakeling kregen we twee, drie goede kansen. Een doelpunt had ons meer rust gebracht. Aan de andere kant was onze keeper, Saverio Zondag, met een aantal reddingen een rustpunt achterin. Het is niet zo dat we veel grote kansen tegen kregen, maar een aantal hachelijke situaties voor je doel houd je altijd. Dat kwam ook doordat zij opportunistisch gingen spelen, een man doorschoven en de lange bal hanteerden.”

“Beloning voor de laatste weken”
Dankzij de zege doet Onder 16 goede zaken op de ranglijst. “Deze overwinning is voor ons een beloning voor de afgelopen weken, toen we tegen ADO (beker) en Vitesse twee keer een doelpunt in de laatste minuten incasseerden. En het is natuurlijk mooi voor de jongens dat ze hebben gewonnen. We staan nu derde en daar kunnen we mee verder. Ons doel is om het seizoen af te sluiten bij de bovenste ploegen.”

Foto’s: Stephan Schukkink

DSC_1462DSC_1480DSC_1491DSC_1506DSC_1525DSC_1537DSC_1553DSC_1587DSC_1604DSC_1616DSC_1647DSC_1661DSC_1689DSC_1724DSC_1750