11-03-2017

Ieder weekeinde wordt er op FC Twente.nl een team van de Voetbalacademie uitgelicht. Deze week is dat FC Twente onder 14, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde tegen de leeftijdsgenoten van Brabant United. “Ik heb de jongens een groot compliment gegeven”, zegt trainer Jeffrey de Visscher.

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

Op het Trainingscentrum in Hengelo was het een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was het Brabant United O14 dat de bovenliggende partij was en in de tweede helft was het FC Twente O14 dat zich knap herstelde. De voorsprong die de bezoekers in de eerste helft pakten, kwamen de Tukkers dan ook te boven. “We maakten op een prachtige manier de 1-1. Het was een mooi uitgespeelde veldgoal, met mooi combinatiespel. We zochten op het juiste moment de diepte en zorgden zo voor de gelijkmaker.”

“We zagen waar de ruimtes lagen”
Dat Onder 14 de stand gelijk trok, was het gevolg van goed spel in de tweede helft. “We konden de meters wat beter overbruggen en zagen waar de ruimtes lagen. En we zagen dankzij een goede samenwerking en afstemming ook hoe we die ruimtes konden uitspelen. Ons veldspel was in balbezit een stuk beter dan in de eerste helft”, analyseert De Visscher. “We wonnen veel ‘tweede ballen’ en hielden de druk erop.”

“Compliment voor de vechtlust”
Uiteindelijk bleef het bij 1-1 en schreef Onder 14 een punt bij. “We vergaten om door te drukken. Dat was in deze wedstrijd misschien een grote opgave, maar het had vandaag zeker gekund. We zijn blijven gaan en ik heb de jongens een groot compliment gegeven, voor de samenwerking, inzet en vechtlust. Daardoor hebben we de wedstrijd kunnen omzetten in resultaat. Dit geeft ons veel vertrouwen voor volgende week.”