10-02-2017

De tweede competitiehelft is pas net begonnen, maar de eerste topper staat alweer op het programma voor FC Twente Vrouwen. De ploeg van Tommy Stroot is in goede doen en hoopt de lijn die is ingezet na de winterstop door te kunnen trekken. De trainer kijkt met vertrouwen vooruit naar de topper van vanavond tegen Ajax. 

“Veel spelplezier”
Tegen Achilles ’29 werd met goed voetbal een fraaie uitslag neergezet. Tommy Stroot was dan ook tevreden met hetgeen zijn ploeg liet zien. “Vooraf hoop je natuurlijk dat het weer zo goed gaat, maar dan is het extra lekker dat het ook zo loopt als je voor ogen had. Je zag dat de meiden heel veel spelplezier toonden. Het resultaat maakt het plaatje compleet. De winterstop heeft ons echt goed gedaan. In de eerste seizoenshelft hebben we veel wedstrijden gespeeld en in december zag je dat de speelsters wat vermoeid oogden. Dan zijn die paar weken rust welkom. We kunnen met een goed gevoel vooruit kijken.”

“Stand in onderlinge duels gelijktrekken”
FC Twente lijkt precies op het goede moment klaar voor de topper tegen Ajax. Tommy Stroot is vol vertrouwen over een positieve afloop. “Dit wordt de derde keer dat we de Amsterdammers tegenkomen. De eerste keer hebben we terecht verloren, de tweede wedstrijd waren we beter, maar werd het helaas gelijk. Aan ons de schone taak om nu te winnen en de stand in de onderlinge duels gelijk te trekken. Wij kunnen ook met een goed gevoel richting de wedstrijd dankzij de mooie resultaten na de winterstop, terwijl Ajax het juist twee keer lastig had en misschien minder vertrouwen heeft in dit treffen. Het zal zeker spannend worden. Beide ploegen zullen er vol voor gaan. Doordat er play-offs zijn dit seizoen betekent niet dat de titelstrijd gestreden is, maar nu is ook het moment om het gat te verkleinen en aan het vertrouwen te werken voor de komende periode. Wij gaan met volle overtuiging dat duel in, want we zijn goed bezig. Vanavond kunnen we dat opnieuw laten zien.”

Ajax – FC Twente wordt om 19.30 uur op Sportpark De Toekomst in Amsterdam gespeeld. De toegang is gratis.