17-02-2017

FC Twente – sc Heerenveen is zaterdagavond in De Grolsch Veste een ontmoeting tussen de nummer acht en zes van de Eredivisie. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams is twee punten in het voordeel van de Friezen. Vrijdagmiddag blikte trainer/coach René Hake vooruit op het thuisduel.

Hake kan zaterdag tegen Heerenveen niet beschikken over Oussama Assaidi. De aanvaller ontbreekt vanwege een bovenbeenblessure. “Tijdens de training is Oussama er gisteren uitgestapt. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand is”, geeft Hake aan. Bersant Celina, die afgelopen twee duels geschorst was, keert terug in de selectie. Dylan Seys en Jos Hooiveld ontbraken tegen Excelsior wegens ziekte en zijn ook weer terug.

Het verschil op de ranglijst tussen FC Twente en sc Heerenveen is klein. “Het staat allemaal heel dicht bij elkaar”, weet Hake. “Het duel van morgen is een mooi affiche. Beide teams hebben spelers met specifieke kwaliteiten en de stand op de ranglijst maakt het op voorhand ook aantrekkelijk, een wedstrijd om naar uit te kijken.”

FC Twente – sc Heerenveen, aanvang 18.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Kaartverkoop-informatie FC Twente – sc Heerenveen