17-02-2017

Afgelopen week liep FC Twente Vrouwen voor het eerst in 2017 tegen een nederlaag aan. In Amsterdam werd met 1-0 verloren, waardoor de achterstand op koploper Ajax is opgelopen naar 11 punten. Gelukkig voor de ploeg van Tommy Stroot is er vrijdag alweer de kans om zich te revancheren. Er wacht een bezoek aan sc Telstar. Maruschka Waldus denkt dat de punten mee gaan naar Enschede.

“Doen nog steeds mee”
Voor de derde keer dit seizoen trad FC Twente aan tegen Ajax.  Er werd al verloren en gelijkgespeeld, dus om de onderlinge tussenstand gelijk te trekken maar ook het aantal punten in verschil te verkleinen was een overwinning gewenst. Zover kwam het niet. Het was volgens Maruschka Waldus misschien ook niet de beste wedstrijd van FC Twente. “Het is natuurlijk niet lekker om te verliezen bij Ajax, maar doordat er dit jaar play-offs zijn ingevoerd is er in principe nog niets aan de hand. Ik denk dat we nog steeds meedoen in de strijd om het kampioenschap. We maken het alleen onszelf niet al te makkelijk, maar we geloven er zeker nog in. Het was duidelijk dat we hier lering uit hebben moeten trekken. De volgende wedstrijd wacht gelukkig alweer op ons, waarin we dat kunnen laten zien.”

“Telstar is een stugge ploeg”
Telstar is de volgende tegenstander. FC Twente heeft daar nog niet zomaar gewonnen geeft Maruschka Waldus aan. “Telstar is een stugge ploeg. Dat hebben we in de thuiswedstrijd ervaren. We kwamen toen niet verder dan een gelijkspel. Ik denk wel dat de nederlaag bij Ajax er voor heeft gezorgd dat we nog strijdbaarder zijn. Als wij vanavond laten zien wat we kunnen en blijven strijden voor iedere meter dan moet het gewoon goed komen.”

Sc Telstar Vrouwen – FC Twente Vrouwen wordt om 19.30 uur gespeeld in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid.