03-02-2017

Na de ruime overwinning in de KNVB Beker op Ter Leede VR1 (1-9), wordt vanavond de Eredivisie Vrouwen hervat. In de tweede seizoenshelft moet de jacht ingezet worden op Ajax, dat acht punten meer heeft. De ploeg van Tommy Stroot krijgt tegen Achilles ’29 de kans om te laten zien dat de titelaspiraties nog niet de ijskast in kunnen. Lineth Beerensteyn heeft vertrouwen in een overwinning.

“Heerlijke overwinning”
Voorgaande jaren had FC Twente het vaak lastig in de KNVB Beker tegen op papier mindere ploegen, maar daar was tegen Ter Leede VR1 niets van te merken. Bij rust was het al 0-4 en uiteindelijk stond er 1-9 op het scorebord en werd er vrolijk verder gebekerd. Lineth Beerensteyn kijkt dan ook tevreden terug. “Een heerlijke overwinning om de tweede seizoenshelft mee te hervatten. Van onze kant was het echt goed. Aan het begin zie je dat Ter Leede VR1 nog wat stootjes kan geven, maar naarmate de wedstrijd vordert zie je het niveauverschil. Doordat we de kansen die we creëerden nu afmaakten konden we deze uitslag neer zetten. Het is lekker om door te bekeren en zo naar het volgende duel te gaan.”

“Achilles is een lastige ploeg”
Nu wacht vanavond de eerste wedstrijd na de winterstop in de Eredivisie Vrouwen. Een mooie kans om de lijn die zaterdag is ingezet door te zetten en te laten zien dat het nog volledig open ligt, volgens Lineth Beerensteyn. “We gaan nog vol voor de titel, want alles is nog mogelijk. We moeten dan ook goed starten tegen Achilles ’29. Een lastige ploeg die we echt niet een kans moeten geven, want die pakken ze. We zullen veel in balbezit zijn, maar dan kunnen we ons eigen spelletje spelen. Op dit moment telt maar één ding en dat is winnen, hoe maakt eigenlijk niet uit. Als het kan zoals zaterdag is het mooi, maar een kleine zege is ook goed. Het gevoel in de groep is goed en we gaan er helemaal voor.”

FC Twente – Achilles wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek bij ATC ’65. Tickets zijn online en aan de kassa verkrijgbaar.