17-02-2017

“Even zonder zorgen”. Onder dat mom zijn zaterdag 160 jonge mantelzorgers en ouders van SIZ Twente uitgenodigd voor de wedstrijd FC Twente – sc Heerenveen. SIZ Twente en FC Twente organiseren voor de vierde keer een gezamenlijke ontspanningsactiviteit waarbij jonge mantelzorgers worden uitgenodigd om een wedstrijd in De Grolsch Veste te bezoeken. De eerdere momenten leverde het bezoek van de jonge mantelzorgers een hoop blije gezichten op. Daarom willen FC Twente en SIZ Twente ook dit jaar de kinderen voor even alle zorgen laten vergeten. 

Het bezoeken van een wedstrijd van FC Twente heeft voor de jonge mantelzorgers meerdere doelen. Kinderen die thuis mantelzorger zijn van een broertje/zusje of een ouder hebben thuis een grote verantwoordelijkheid en dat heeft vaak een grote impact op het leven van deze kinderen. Het bezoek aan FC Twente is voor de jonge mantelzorgers een perfect moment waar zij de vaak moeilijke thuissituatie kunnen loslaten en kunnen genieten van een voetbalwedstrijd. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen, waarbij de kinderen hun verhaal kwijt kunnen in een vertrouwde en ontspannen omgeving.

De kinderen nemen zaterdag plaats in de Skylounge van De Grolsch Veste, waar zij een leuk programma voorgeschoteld krijgen en van daaruit de wedstrijd tegen sc Heerenveen kunnen kijken.

SIZ Twente is gespecialiseerd is in de ondersteuning van jonge mantelzorgers in de regio Twente. De ondersteuning vindt plaats door middel van het organiseren van cursussen, bieden van activiteiten en het verlenen van individuele ondersteuning. Meer informatie over deze activiteiten vindt u op www.siztwente-jmz.com

Het bezoek van vorig jaar ging zo: