24-02-2017

Vrijdag staat er voor FC Twente Vrouwen weer een wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen op het programma. Na de ruime overwinning op Telstar, moet ook SC Heerenveen verslagen worden om zicht op de titel te houden. Jill Roord heeft vertrouwen in een goede afloop tegen de nummer vijf op de ranglijst.

“Heerlijke overwinning”
Na de nederlaag tegen Ajax, kan de ploeg van Tommy Stroot zich geen misstappen meer permitteren. Tegen Telstar moest FC Twente laten zien wat het kan en dat deed het. Jill Roord kijkt dan ook tevreden terug. “Een heerlijke overwinning. De nederlaag tegen Ajax gaf ons echt een vervelend gevoel. We hebben het er daarna met de hele groep over gehad en we waren vervolgens met z’n allen weer positief over de volgende wedstrijd. Tegen Telstar hebben we laten zien wat we kunnen. We hadden de juiste vorm te pakken en we waren duidelijk de betere ploeg. Je stapt dan echt met een lekker gevoel van het veld.”

“Zo door gaan”
“Tegen SC Heerenveen moet dat goede resultaat een nieuw vervolg krijgen. FC Twente wil in het spoor blijven van Ajax en dan moet er gewonnen beseft ook Jill Roord. “Het is de bedoeling dat we zo door gaan. We hebben een goede week gedraaid. Tegen sc Heerenveen zullen wij weer veel aan de bal zijn en daar moeten we van gaan profiteren. We moeten onze kwaliteiten tonen en laten zien dat we verder zijn dan onze tegenstander. We moeten wel waken voor onderschatting, maar daar zijn we ervaren genoeg voor. We hebben de strijd om de titel echt nog niet opgegeven en zullen het weer laten zien. Dat hebben we tegen Telstar gedaan en dat moeten we nu weer doen.”

FC Twente – sc Heerenveen wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek bij ATC ’65. Tickets vanaf €2,50 zijn aan de kassa verkrijgbaar.